In de heuvels van Zuid-Limburg liggen diverse professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden. De golfbanen liggen midden in de natuur, in een schitterend decor. Ook in coronatijden beleef je hier een dag vol golfplezier voor ieder niveau. Op de golfbanen zelf kun je goed afstand van elkaar houden. Daarnaast hebben de golfclubs een aantal aanpassingen gedaan met betrekking tot de ruimte waar de golftassen staan, het clubhuis en het voorterrein om ervoor te zorgen dat je goed afstand kunt houden.

Reserveren via een starttijden systeem
Wil jij een balletje gaan slaan? Dan is het belangrijk dat je vooraf reserveert via een starttijden systeem. Voorheen was het mogelijk om spontaan naar de golfbaan te rijden en even te wachten op het terras, maar om het overzicht te behouden kiezen veel clubs ervoor om een starttijden systeem te handhaven. Naast het houden van afstand, het dragen van een mondkapje in gemeenschappelijke ruimtes en het regelmatig ontsmetten van de handen kiezen veel mensen ervoor om supplementen te gebruiken ter ondersteuning van de weerstand. Onder andere de inname van extra vitamine B12, vitamine C en vitamine D is veelvoorkomend.

Golfbaan Het Rijk van Margraten
Golfbaan het Rijk van Margraten ligt tussen Maastricht en het dorpje Cadier en Keer. Deze 18 holes golfbaan is voorzien van een 9-holes Pitch&Putt baan en ligt in het glooiende landschap, omgeven door wijngaarden, bossen en landerijen. Tussen het golfen door geniet je van een mooi panorama over het Heuvelland en de stad Maastricht.

Golfbaan Hoog Vaals
Golfbaan Hoog Vaals heeft ook een bijzondere ligging, op een steenworp afstand van het drielandenpunt. De 9 holes par 3 baan biedt voor zowel de beginnende golfer als de gevorderde golfer een uitdaging.

Shortgolf bij De Eyserhof
Golfbaan De Eyserhof is de enige shortgolfbaan in Zuid-Limburg waar bezoekers welkom zijn om recreatief te komen golfen. Shortgolf is een kortere variant van het reguliere spel met 9 of 18 holes. Spelers vanaf 8 jaar kunnen hier shortgolf komen spelen, dus dit is ook een leuke activiteit als je op zoek bent naar een dagje uit met het hele gezin.

Golfbaan Brunssummerheide
Golfbaan Brunssummerheide beschikt over maar liefst 45 holes en heeft een unieke ligging tussen de natuurgebieden Brunssummerheide en de Schinveldse bossen in. De baan heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Zo golf je hier te midden van naaldbossen, loofbossen, vennetjes en mooie waterpartijen. De tees liggen op verrassende hoogtes, voor een uitdagende moeilijkheidsgraad.

Golf & Country Club Wittem
Wanneer je wilt genieten van bijzondere vergezichten over het heuvelland moet je een balletje komen slaan bij Golf & Country Club Wittem. Dit is de eerste golfbaan van Zuid-Limburg met een GEO-certificaat. De banen liggen in het Scheibergerbos en het Kruisbos en heeft de hoogstgelegen golfbaan van Nederland. Normaliter kenmerkt de club zich door het ontbreken van starttijden, echter is dit vanwege het coronavirus aangepast. Spelers die willen komen golfen wordt verzocht om contact op te nemen met het secretariaat voor een ‘bij benadering’ starttijd.

Hier vind je een overzicht van meer sportieve uitjes in Limburg.

Deel dit:
Golfen in Zuid-Limburg: coronaproof golfen

Deel dit bericht!