Museum Vaals presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze “kleurrijke kijkdoos” wordt de bezoeker overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter.

Groepen die het museum bezoeken, worden hartelijk ontvangen in het sfeervolle museumcafé. Hier wordt enthousiast en met humor verteld over het ontstaan van de verzameling, het verleden en het heden van het voormalige klooster en de kloosterkapel.

Rondleiding / trouwlocatie
Daarna start de indrukwekkende rondleiding in het museum en door de benedenverdieping van het gerestaureerde klooster dat geheel ingericht is met kerk- en kloostermeubilair en dienst doet als locatie voor partijen en als trouwlocatie. Aan het einde van het bezoek krijgen alle bezoekers een uitdraai van hun eigen persoonlijke naamheilige en de betekenis van hun naam. Uiteraard wordt aan het einde van het bezoek afscheid genomen van de bezoekers en wordt het gezelschap bij het wegrijden uitgezwaaid.

Meer informatie

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!