Deel dit:
Share

Ga je er deze zomer of de komende nazomer nog op uit? Dan is het handig om je smartphone alvast voor te bereiden. Er zijn namelijk best wat apps die handig zijn om op je smartphone te installeren. Of je er nu op uit gaat in Limburg of een midweekje naar Frankrijk gaat, sommige apps kun je maar beter installeren.

Apps voor op reis
Er zijn verschillende handige apps die je kunt gebruiken als je op reis gaat. Natuurlijk komt een app van de ANWB goed van pas voor het geval je autopech hebt, maar ook een reisdagboek kan leuk zijn om bij te houden. Deze dagboeken kun je zelfs delen met je vrienden of familie, zodat je nog even terug kunt blikken op die heerlijke vakantie. En vergeet vooral die handige app waarmee je nooit meer een item op je inpaklijst vergeet niet te downloaden.

Douane Reizen-app
Een inkoppertje: de Douane Reizen-app is handig als je de grens over gaat. Deze app is ontwikkeld door de Nederlandse Belastingdienst. Op die manier weet je zeker dat de informatie in de app klopt. Het maakt niet uit of je naar Zwitserland of naar Noorwegen gaat, voor iedereen is deze app handig om te installeren. Zo vind je precies wat je wel en niet mee mag nemen in je bagage. Je vindt er de regels voor zowel binnen als buiten de EU. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar groenten en fruit meenemen. Daarnaast heeft deze app een handige rekenmachine waarmee je valuta gemakkelijk omrekent naar een andere eenheid. En er is een bonnenboekje waarin je de aanschafbewijzen van producten kunt bewaren. Aan de grens kan je maar zo gevraagd worden of je wilt bewijzen dat je je laptop wel echt in Nederland gekocht hebt.

Polarsteps
Polarsteps is een leuke manier om een reisdagboekje bij te houden. Je kunt er onder meer al je tekst en foto’s in kwijt. Daarnaast kun je ook je route van A naar B bijhouden. De verhalen in je dagboek kun je delen met je vrienden en familie. Het is mogelijk om de foto’s in je reisdagboek om te zetten naar een echt fotoalbum. Deze app maakt het nagenieten van je vakantie dus echt mogelijk.

PackPoint inpaklijst app
Of je nu een weekendje naar Limburg gaat of wilt reizen naar een ver land, je kunt eigenlijk niet zonder inpaklijst. Om deze reden is PackPoint absoluut het installeren waard. Daarmee kun je eenvoudig een reisinpaklijst maken. Daarbij kijkt de app ook meteen naar de weersverwachting, zodat je niet vergeet om je regenkleding mee te nemen. De app denkt dus graag met je mee. Je kunt gemakkelijk items afvingen in deze app. Daarnaast kun je deze lijstjes ook delen met je reisgenoten. Ten slotte biedt deze app je handige tips om slimmer in te pakken.

Flitsmeister
Ben je behoorlijk van het doorrijden naar je vakantiebestemming? Dan is de kans groot dat je een keer te snel rijdt. Om te voorkomen dat je een verkeersboete krijgt, kun je Flitsmeister installeren. Op die manier heb je bij thuiskomst niet meteen een hele stapel bekeuringen die op je liggen te wachten. Met Flitsmeister krijg je meteen een melding wanneer je (permanente) snelheidscontroles nadert. Verder krijg je ook informatie over drukte op de weg. Maar let op: het gebruik van Flitsmeister is niet in alle landen legaal en kan zelfs tot inbeslagname van je smartphone leiden. De app heeft ook meteen informatie over drukte op de weg. In zo’n geval is het niet handig als crashende apps ervoor zorgen dat je smartphone vastloopt. Zorg er dus voor dat je smartphone het goed doet als je op vakantie gaat.

Spread the word. Share this post!