Ben jij voornemens om tijdens de vakantie naar het prachtige zuiden van Nederland af te reizen en daar een dag of weekendje te gaan shoppen in Limburg, dan wil je dat je het natuurlijk aan helemaal niet ontbreekt. Of je nu kiest voor de magische stad Maastricht of kiest voor de Outlet in Roermond, in Limburg zit je helemaal goed.

Omdat een dagje shoppen best intensief kan zijn en er natuurlijk wel alles uit wilt halen, hebben we een aantal handige tips voor je. Het maakt daarbij natuurlijk niet uit of je nu een echte shopaholic bent of het gewoon leuk vindt om door de knusse winkelstraten te lopen.

Ga een dagje naar Maastricht
Wanneer we het hebben over Limburg, dan mag een dagje Maastricht natuurlijk absoluut niet ontbreken. Naast het prachtige vrijthof, kent Maastricht nog veel meer dan alleen dit prachtige gedeelte. Wat dacht je van de sfeervolle straatje, die gevuld zijn met allemaal gezellig en leuke boetiekjes of de speciaalzaken waar je de echte maastrichtse specialiteiten kunt scoren zoals een Kruimelvlaai, kersenvlaai, rijstevlaai of abrikozenvlaai. Houd er wel rekening mee dat je een flink stuk krijgt en je na het eten van zo’n heerlijke punt geen trek meer hebt in een broodje. Nadat je deze lekkere vlaai naar binnen hebt gewerkt, is het tijd om door de vele winkelstraten te lopen om daar te gaan shoppen in de leukst kleding- en schoenenwinkels van allerlei bekende merken.

De outlet in Roermond
Wie Roermond zegt, zegt natuurlijk ook direct de outlet. Waar het woord outlet vaak een wat negatief imago heeft, is dit in Roermond absoluut niet het geval! Of je nu op zoek bent naar een te gekke schooltas voor meiden of een nieuwe trui, hier vind je het allemaal! Het voordeel van een dag Roermond, is dat je er niet alleen kunt shoppen, maar dus ook gezellig kunt lunchen. Dus wanneer je na een paar uur door de outlet te hebben gestruind eindelijk je nieuwe laptop rugzak voor je kind hebt gevonden, kun je dus ook rustig even ergens gaan zitten om iets te drinken en te eten, zodat je vervolgens weer met volle energie verder kunt naar de volgende winkels. Met kortingen tot wel 70 procent, is deze outlet zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Kies voor een overnachting
Voor de mensen uit het westen, noorden of oosten van het land is een tripje naar Limburg een flinke kluif. Hoe fijn is het dan dat je na een dag te hebben rondgelopen door één van de vele mooie dorpjes of steden, eerst lekker kunt neerploffen op één van de vele terrassen om te genieten van een hapje en een drankje en vervolgens naar je hotelkamer kunt lopen om daar de nacht door te brengen. Ga je naar Roermond, dan is hotel De Pauw in het centrum van Roermond een absolute aanrader. Zo hoef je niet eerst nog een flinke tijd in de auto of trein te zitten, maar kun je de volgende dag rustig na het ontbijt nog even een paar uurtjes door de stad lopen, om vervolgens weer naar huis te gaan.

Ga met het openbaar vervoer
De verbindingen in Nederland als het gaat om het openbaar  vervoer zijn natuurlijk ontzettend goed geregeld. Hoe fijn is het dan om niet dat hele stuk met de auto te hoeven, maar gewoon lekker in de trein te kunnen stappen, zodat je zelf niet op het verkeer hoeft te letten, maar heerlijk rustig kunt genieten van alles wat lang je heen raast. Daarbij komt ook dat het een stuk beter is voor het milieu en je ook in de verschillende steden zelf alles gemakkelijk en snel met het OV kunt bereiken. Zo hoef je niet na te denken over een parkeerplaats en begint je uitje eigenlijk al op het moment dat je in de trein, bus of metro stapt.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!