Hasselt is de perfecte locatie voor een citytrip: trendy boetieks, hippe shops, boeiende musea, zonnige terrasjes, lekkere restaurants, kunstige galerijen…En alles op wandelafstand!

Hasselt is een van de meest exclusieve shopping- en modesteden van het land. Prachtige oude panden herbergen trendy boetieks, hippe designwinkels, concept stores, juweelzaken … Struin van etalage naar etalage in autoluwe of verkeersvrije straten en spot originele koopjes.

Hasselt intrigeert. Met internationaal gerenommeerde cultuurevenementen, eigenzinnige cultuurhuizen en een bruisende alternatieve scene. Maar ook met fascinerende kunstgalerijen en musea zoals het Modemuseum Hasselt, Het Nationaal Jenevermuseum en het Stadsmus.

Lekkerbekken genieten volop. Van de Hasseltse jenever, speculaas en chocolade. Van een terrasje op een zonnig pleintje of een koffiehuis in een pittoresk steegje. Bourgondiërs laten zich verwennen in een van de vele smaakvolle restaurants.

De rust van de natuur: in Hasselt is die nooit ver weg. De Abdijsite Herkenrode, de Japanse Tuin, De Wijers met zijn 1000 vijvers, Natuurdomein Kiewit … Met de fiets of de bus ben je er zo.

Bron: toerismelimburg.be

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!