Deel dit:
Share

picture

De ontwikkeling en de innovatie die technologie teweegbrengt, is fenomenaal. We moeten maar enkele decennia in de tijd terugkeren om dat te ervaren. Wat er rond en na het millennium is gebeurd, lijkt bijna onmogelijk. En dat voelen we vooral in ons comfort en tijdens onze dagelijkse activiteiten.

Ook in de sport heeft technologie onze beleving veranderd en belangrijke verbeteringen en mogelijkheden gebracht. In deze blog gaan we na wat de belangrijkste aanpassingen zijn die we als liefhebber van de Nederlandse Eredivisie mogen ervaren.

Digitale streaming van livebeelden

Op de eerste plaats heeft digitale streaming ons de kans geboden om waar we ook zijn van televisiebeelden te genieten. Je hoeft niet langer in Nederland te verblijven om via het internet de wedstrijden van de Eredivisie te volgen. Met een abonnement op een televisiezender of streamingdienst is veel mogelijk.

Mobiele apps

Wil je van voetbal live stream genieten waar je ook bent? Dat kan met een mobiele app op je smartphone of tablet. Het enige wat je nog nodig hebt om comfortabel naar de beelden van de Eredivisiewedstrijden te kijken, is een stabiele internetverbinding. Je betaalt een paar euro’s per maand voor een dienst als Ziggo, en je kijkt waar en wanneer je zelf wilt naar het voetbal.

Sociale media platformen

We zijn tegenwoordig met de wereld en onze kennissen verbonden via sociale media. Het is een doorlopende bron van informatie over de Eredivisie. Er zijn pagina’s over dit onderwerp, op media zoals Facebook, met duizenden volgers. Er worden nieuwtjes uitgewisseld en wedstrijden besproken. Er worden zelfs pronostieken gemaakt die de uitkomsten van aankomende wedstrijden voorspellen.

Wanneer je deelneemt aan de discussies op sociale platformen ben je interactief met de sport bezig. Het zorgt voor een kennis en verbondenheid die je voor het bestaan ervan nergens kon ervaren.

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR)

Misschien nog een beetje toekomstmuziek als het over praktische oplossingen voor het beleven van Nederlandse voetbalwedstrijden gaat. Maar je kunt er niet omheen, VR en AR zitten in een versnelde ontwikkelingsfase. Het zijn technologieën die je nu vooral in de wereld van het gamen aantreft.

We zijn ervan overtuigd dat ook de sport weldra zijn weg vindt naar het commercieel gebruik van deze toepassingen. Stel je voor dat je in de Kuip of de Johan Cruijff ArenA virtueel op de tribune kunt plaatsnemen. Je kiest zelf je plekje en kijkt vanaf de beste plaatsen naar de wedstrijd alsof je er zelf bij was.

Online bookmakers

Sinds 1 oktober 2021 kunnen we in Nederland ook deelnemen aan de activiteiten van de online bookmakers. Je doet dat via een app of via je computer, je hebt alleen een internetverbinding nodig. Ben je ouder dan 18 jaar mag je een account aanmaken.

Dat verplicht je echter niet om inzetten voor echt geld te plaatsen. Het is wel een mogelijkheid. Maar als je daar gebruik van maakt, hou je dan aan alle afspraken over verantwoord gokken. Op die manier hou je het veilig.

Online bookmakers doen nog veel meer. Ze geven je inzichten in wedstrijden, maken doordachte voorspellingen en tonen zelfs live wedstrijden. Ook zonder dat je inzetten plaatst. Er zijn erbij die de wedstrijden zelfs live streamen, maar dan wordt er wel meestal verwacht dat je een kleine inzet plaatst.

Technologie in de Eredivisie

Wat hierboven vermeld werd is maar een greep uit de mogelijkheden. En er komen aan de lopende band vernieuwingen bij. Het maakt de sportbeleving alleen maar leuker en interessanter.

Deel dit bericht!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *