Joie de Vivre is een kijk-, lees- en kookboek in één. Met prachtige foto’s van Limburgs mooiste plekjes en verrukkelijke recepten op basis van vooral regionale producten.

Glooiende heuvels, kronkelende riviertjes, landerijen, wijngaarden, hellingbossen, pittoreske dorpjes en historische steden, verstilde plekjes, grotten met champignons, grazende Geuldallammeren: zodra je Zuid-Limburg binnenrijdt voel je het al: hier is het Leven met een grote L. Dit schitterende land vormt het decor voor de ‘huizen’ – kastelen, boerenhoeves, een kloostercomplex – van het horeca-imperium van Camille Oostwegel. Zij stralen de Limburgse levensstijl uit: genieten van iedere dag met heerlijk eten en goede wijn.

Het boek beschrijft de verschillende hotels en restaurants en de wijze waarop ze door Oostwegels bevlogenheid zo geworden zijn en portretteert de chefs en een breed scala aan kleinschalig opererende leveranciers uit de regio. Zo ontstaat er een compleet beeld van de rijkheid van de regionale keuken met alle traditionele en nieuwe ingrediënten. Iedere chef stelde speciaal voor het boek een driegangenmenu samen.

Blikvanger van het rijk geïllustreerde boek zijn de beelden van fotograaf Etienne van Sloun.

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een Engelstalige samenvatting. Ook alle recepten zijn in het Engels vertaald, en zijn achterin het boek bijeengebracht.

Koop bij bol.com

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!