Deel dit:
Share

Dit zevenjaarlijkse spektakel vindt plaats op 11, 12 en 13 & 17, 18 en 19 augustus 2023 in Beesel.

De traditie van het Draaksteken in Beesel gaat al vele generaties terug. Elke zeven jaar wordt de eeuwenoude legende van St. Joris en de Draak opnieuw tot leven gebracht en staat het hele dorp in het teken van de draak. Draaksteken 2023 belooft grootser te worden dan ooit te voren.
Speciaal voor het Draaksteken wordt een immens openluchttheater neergezet met op het speelveld een levensgroot kasteel. Om het spektakel compleet te maken worden de nieuwste technieken op het gebied van licht en geluid toegepast.

Start kaartverkoop
De online kaartverkoop voor het Draaksteken 2023 start op maandag 21 november 2022 om 10:00 uur via de website van het Draaksteken (www.draaksteken.nl). Per voorstelling zijn er 2.500 kaarten beschikbaar. Bezoekers van het Draaksteken kiezen online zelf hun stoel op de tribune uit. De tribune is verdeeld in drie rangen en beschikt over een gedeelte met 10 rolstoelplekken. Bij elke rang geldt voor kinderen tot 12 jaar een aparte prijs:

• Premium – Volwassenen € 49,- (Kinderen €39,-)
• Rang 2 – Volwassenen €42,- (Kinderen €32,-)
• Rang 3 – Volwassenen €35,- (Kinderen €25,-)
• Rolstoelplekken (Rang 2) – Volwassenen €42,- (Kinderen €32,-)
Bij aankoop vanaf 25 tickets is groepskorting mogelijk. Stuur daarvoor een mail naar kaartverkoop@draaksteken.nl.

Geluif in ‘t Goeje
In samenwerking met scriptschrijver Frans Pollux is de verhaallijn volledig herschreven. De titel “Geluif in ’t Goeje” vormt de rode draad in het indrukwekkende verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen maar geeft een duidelijke knipoog naar het heden.

Passie, Vernieuwing, Talent
Drie kernwaarden staan centraal in deze editie van het Draaksteken. PASSIE voor het spel en de traditie met hart en ziel bij elke Beeselnaar. VERNIEUWING door een compleet nieuw spel, een gloednieuw decor en een draak die groter en indrukwekkender is dan bij alle voorgaande edities. TALENT met het lokale talent in het bijzonder: van regie en acteurs tot muziek, kleding en grime. Al deze rollen worden vervuld door honderden talentvolle Beeselse inwoners.

Programma
Op elke voorstellingsavond opent het theater om 19:30 uur haar deuren. Op en rond het speelveld is er van alles te beleven. De voorstellingen beginnen stipt om 20:30 uur.
Na afloop van elke voorstelling wordt de avond feestelijk en muzikaal afgesloten tijdens ‘De Nach van de Draak!’ met optredens van diverse bands en artiesten.

Voor meer informatie en tickets ga naar www.draaksteken.nl

Spread the word. Share this post!