Het is voor ouders vaak een uitdaging om uit het grote aanbod aan kinderfeestjes een keuze te maken. Voor kinderen die graag buiten spelen is de keuze niet zo moeilijk want Staatsbosbeheer biedt, vanaf Buitencentrum De Pelen, speelse Avonturentochten in De Groote Peel.

Op avontuur in de natuur
Elk jaar zijn er honderden kinderen die meedoen met een Avonturentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Veel kinderen vinden deze tochten zo leuk dat ze steeds terugkomen met hun verjaardag. Gelukkig is er voor elke leeftijd een passende tocht. Een kleuter kan zo ‘doorgroeien’ tot groep 8 en steeds een ander feestje doen.

Voor elke leeftijd een passende tocht
Voor kleuters is er een Kaboutertocht waarbij de kleuterkabouters op zoek gaan naar sporen van kabouters in de Peel. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen als Handige Hulpboswachter aan de slag of Petronella Peelheks helpen met klusjes in de natuur. Stoere jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar gaan de uitdaging aan tijdens de Mossige Moerasexpeditie. Deze tocht is ook ’s avonds mogelijk. Extra spannend! Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er De Ruige Roverstocht. Een actieve tocht vol spellen en uitdagingen waarbij de deelnemers op zoek gaan naar het zwarte goud van de Peel. Deelnemers aan een Avonturentocht krijgen iets lekkers en drinken onderweg en een verrassing mee naar huis. De jarige krijgt nog een extra cadeautje.

Binnen/buiten arrangementen
Er zijn ook twee arrangementen waarbij je binnen en buiten combineert. Bij het Nestkastjesarrangement maak je eerst een wandeling met een gids en daarna knutsel je een stevig nestkastje in elkaar. Gezellig met een kopje chocolademelk en een wafel erbij. Voor speurneuzen is er een arrangement ‘Speuren naar sporen’ met eerst een excursie en daarna uilenballen pluizen. Leerzaam en leuk! Als ‘toetje’ broodjes bakken bij de vuurkorf. Deze arrangementen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Maak je natuurfeest compleet
Er is ook een arrangement waarbij je, na afloop van het kinderfeestje, pannenkoeken of frietjes gaat eten bij restaurant De Dorpsherberg.  Zo is het natuurfeest compleet en hoef je als ouders lekker nergens meer voor te zorgen.

Informatie en reserveren
Voor meer informatie over Kinderfeestjes kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen  Je kunt ook contact opnemen met het Buitencentrum De Pelen via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!