Ben je voornemens om een weekendje naar Limburg te gaan met het hele gezin? Dan is het natuurlijk wel leuk dat jullie ook het nodige van deze stad zien. Gelukkig is er in Limburg meer dan genoeg te doen, dus hoeven jullie je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Wel kunnen we ons voorstellen dat je het lastig vindt om ook wat leuks te kunnen bedenken waar ook de kinderen iets aan hebben. Omdat er ook voor de kinderen allerlei leuke activiteiten in provincie Limburg te doen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bezoek aan het 3 landen punt in Vaals

Wanneer je in het zuiden van Limburg bent, dan is een bezoekje aan Vaals een absolute aanrader. Het 3-landenpunt in Vaals, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen, is een uniek stukje geschiedenis, waar dagelijks ontzettend veel mensen even letterlijk bij stil staan. Kinderen kunnen met één voet in drie verschillende landen staan en ook direct genieten van het uitzicht op de prachtige omgeving. Het is dus niet voor niets een absolute aanrader, want laten we eerlijk zijn, in hoeveel landen kun je met één voet in 3 verschillende landen staan?

Ga naar het pretpark

Een dagje pretpark staat garant voor een hoop plezier en spanning. Gelukkig heeft Limburg diverse pretparken waar je met het hele gezin terecht kunt. Een absolute aanrader is Toverland in Sevenum. Dit betoverende park biedt attracties voor jong en oud, zoals spannende achtbanen, leuke shows en allerlei bijzondere attracties. Ook Avonturenpark Valdeludo in Echt is een geweldige optie. Hier kunnen je kinderen zich uitleven op de verschillende klimtoestellen, de outdoor waterbaan en in het schateiland. Kortom, genoeg pretparkplezier te beleven in Limburg dus!

Indoor activiteiten

Het weer in Nederland is niet altijd even voorspelbaar. Gelukkig hoeven jullie je ook op regenachtige dagen in Limburg niet te vervelen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Fun Valley in Maastricht, waar jullie kunnen bowlen, klimmen, zwemmen en spelen in de indoor speeltuin. Ook GlowGolf in Arcen is een aanrader. Hier kunnen jullie minigolfen in een spectaculaire blacklight omgeving. Gegarandeerd plezier voor jong en oud! Ideal dus voor wanneer het een keer een dagje wat minder is.

Speurtochten

Houden jullie als gezin van wat avontuur? Dan zijn er in Limburg ook allerlei verschillende spannende speurtochten te doen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld naar het klimpark ‘Fun Forest’ te gaan in Venlo? Hier kunnen de kinderen klauteren tussen de bomen en kunnen jullie als ouders toekijken hoe de kids zich vermaken. Ook Escaperoom The Portal in Sittard of een van de vele andere escape rooms is ontzettend leuk. Zo kunnen jullie samen met de kinderen proberen om te ontsnappen.

Maak een goede planning

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, is het ons advies om een goede planning te maken. Ga met de kinderen om tafel en vraag ze wat ze bijvoorbeeld leuk vinden om te doen. Op deze manier voelen ze zich ook betrokken en weet je als ouders zeker dat jullie ook iets gaan doen wat jullie leuk vinden. Vooral in de zomermaanden, is het raadzaam alvast je tickets te boeken voor bepaalde activiteiten, aangezien het soms best druk kan zijn.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!