Al meer dan 100 jaar staat het Zuid-Limburgse Mergelland bekend als een wandelparadijs. Rond 1900 reisden welgestelde Hollanders naar dit unieke stukje Nederland, met zijn haast buitenlandse sfeer. Toen al heeft men een net van wandelpaden opengesteld, vaak dwars door weilanden en korenvelden. Met recht kan worden gesproken van een wandeltraditie. Nergens in Nederland heeft men zoveel exclusieve paden kunnen behouden.

Het Krijtlandpad maakt hier volop gebruik van. De variatie is groot: grindpaden op het glooiende plateau, steile bospaden, holle wegen, voetsporen door veld of weide. Lopen van het ene draaihekje naar het volgende.

Op het plateau zijn de vergezichten imposant, in de intieme beekdalen van Geul en Gulp zijn het de vele natuurlijke details die het beeld bepalen. En uiteraard komt de route langs prachtige vakwerkhuizen, mergelgroeven, kastelen en Mariabeeldjes. Wandelen op het Krijtlandpad is een lust voor het oog voor de liefhebber van traditie.

Kenmerkend voor de 90 km lange route zijn de voor Nederlandse begrippen flinke hoogteverschillen. Houd hier rekening mee bij de planning van uw tocht!

Koop bij bol.com

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!