Het Land van Kalk kent een fascinerende geschiedenis vanaf de Romeinen (Via Belgica en Villa Voerendaal), de Middeleeuwse kastelen en hoeves tot de 19e eeuwse kalkdorpen. Het Land van Kalk is het Euregionale plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal. Dit gebied heeft grote kwaliteiten: het unieke natuurgebied Kunderberg, de plateau’s met adembenemende vergezichten, de monumentale Kundersteengebouwen,
de mooie producten zoals het fruit en de wijn die van bijzondere kwaliteit zijn vanwege de kalkbodem.

U kunt het land van Kalk zelf gaan zien en beleven! U kunt kiezen uit twee gemarkeerde wandelroutes: de Kalkovenroute (8,5 km) en de Kunradersteenroute (10,5 km). Een gratis wandelbrochure met toelichting en routebeschrijving kunt u krijgen bij één van de de startpunten van de routes: Herberg de Bernardushoeve, Wijngoed Fromberg of Herberg de Pintelier. De brochure is ook verkrijgbaar bij het VVV-servicepunt in Voerendaal. De wandelroutes zijn gemarkeerd en zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De mascotte “Sebas” uit het Land van Kalk wijst kinderen de weg op beide wandelroutes.

Verschillende ondernemers uit het Land van Kalk hebben zich verenigd in een coöperatie om dit gebied te transformeren tot een duurzame locatie voor bezinning en inspiratie. Economische ontwikkeling, mét respect voor het landschap, de natuur en de rust van het gebied. Zodat ook toekomstige generaties in dit gebied kunnen wonen, werken en genieten. Kijk op www.landvankalk.com voor meer informatie en leuke activiteiten.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!