Deel dit:
Share

De logische tegenhangers van de succesvolle Dagstappergidsen. De tochten zijn 60 tot 100 km lang, ideaal voor een sportieve daguitstap.

Met interessante achtergrondinformatie over de plaatsen waar je voorbijkomt en met suggesties voor een natje en droogje onderweg. Alle routes zijn uitgetekend op topografische kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut, met een schaal 1:100 000. De ruim 100 kleurenfoto’s geven je meteen zin om de fiets van stal te halen en eropuit te trekken. In een redactie van Grote Routepaden Vlaanderen.Met handige ringband.

Wie graag fietst, heeft op zijn tocht ongetwijfeld al eens de blauwgele bewegwijzering van de Lange-afstand Fietsroutes opgemerkt. De organisatie GROTE ROUTEPADEN VLAANDEREN beheert en bewegwijzert in Vlaanderen 3500 km wandelpaden en 2500 km fietsroutes. Ze sluiten aan op de Grandes Randonnées in Wallonië en de langeafstandspaden in de buurlanden.

Voor deze Dagtrappergids staken vrijwillige medewerkers van Grote Routepaden Limburg de koppen bij mekaar om in hun provincie de mooiste dagtochten per fiets (van 60 à 100 km) uit te stippelen die zo veel mogelijk over beproefde LF-paden lopen. Dit resulteerde in een gevarieerd aanbod van 10 lusvormige fietstochten door de mooiste landschappen van Limburg. Voor de recreatieve fietser die houdt van een volle dag fietsplezier is deze Dagtrappergids Limburg dus een prima gids.

De gedetailleerde routebeschrijving wordt voorafgegaan door een uitgebreid blok met praktische informatie. De routebeschrijving wordt aangevuld met heel wat achtergrondinformatie over de streek en de bezienswaardigheden waar je langskomt.

Bij iedere fietstocht hoort een topografisch kaartfragment van het NATIONAAL GEOGRAFISCH INSTITUUT VAN BELGIE op schaal 1:100.000, mét aanduiding van coördinaten voor gps (Lambert2008 en UTM).

Koop bij bol.com

Deel dit bericht!