Het Frontenpark is een stadspark en natuurpark aan de rand van het centrum van Maastricht. In het park bevinden zich aanzienlijke restanten van de vestingwerken van Maastricht, alsmede enkele voorbeelden van industrieel erfgoed.

Het Frontenpark is een spannend en ruw stuk natuur in de stad. Er is volop ruimte en aandacht voor alles dat leeft en bloeit, cultureel erfgoed en de mogelijkheid om evenementen te organiseren.

In het park leven een aantal beschermde diersoorten, onder andere muurhagedis, levendbarende hagedis, bruine kikker, hazelworm en wijngaardslak. Verder kunnen er diverse soorten muizen en vleermuizen, vossen, bunzingen, egels en een vijftigtal soorten vogels worden aangetroffen.[8] In Maastricht leeft de meest noordelijke autochtone populatie van de muurhagedis (Podarcis muralis) in Europa, tevens de enige natuurlijke habitat in Nederland. De reptielen komen voor op oude vestingmuren in zowel de Hoge als de Lage Fronten.

Het park is vrij toegankelijk voor wandelaars; honden moeten vanwege de kwetsbare natuur aan de lijn. Fietsers en gemotoriseerd verkeer zijn niet toegestaan.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!