Zowel het katholicisme als de mijnbouw zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid-Limburg. Op deze dvd beleeft u de Sittardse Sint Rosaprocessie van 1925 en bent u getuige van het traditionele kanonschot op het Vrijthof in 1947: de officiële start van het Maastrichtse carnaval. U ziet beelden van het vijftigjarig bestaan van de Staatsmijnen in 1952 en van de sluiting van de laatste Staatsmijn in 1974.

Het keren en draaien op de Zuid-Limburgse hellingen vormt dé grote uitdaging van de Amstel Gold Race. Dankzij unieke beelden uit 1966 staat u alsnog vooraan bij de eerste editie van deze wielerklassieker.

Maastricht is een bijzondere stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze dvd neemt u aan de hand van nostalgische beelden mee langs pittoreske wijken en belangrijke gebeurtenissen van deze stad. Zo vindt u op de dvd onder andere beelden van het Vrijthof, van de Sint Servaasprocessie en natuurlijk van carnaval! Ook bevat de dvd beelden van het verwoestende geallieerde bombardement uit 1944.

Koop bij bol.com

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!