Het Mijnspoorpad is een wandelpad van Heerlen via Nuth naar Schinnen en omgekeerd. Dit project is ontwikkeld in het kader van het jaar van de Mijnen 2015 en maakt deel uit van het Corio-Glana-project.

REUZENMIJNLAMP, DE MIJNSPOORPALEN BANKEN EN TAFEL
Langs het genoemde mijnspoorpad zijn totaal 8 mijnspoorbanken geplaatst. Het resultaat van het cultuureducatieproject is tastbaar gemaakt met een REUZENMIJNLAMP. Middels een drukknop zult u kinderstemmen horen die over de zo belangrijke mijnhistorie vertellen. De energie wordt opgewekt via een zonnecel.

Ook zijn daarbij 20 Mijnspoorpalen geplaatst waarop op de voorkant een vraag en op de achterkant het antwoord zichtbaar is. Deze 20 vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de ideeën van de totaal 245 deelnemende kinderen middels hun ingevulde invulkaarten.

WANDELINGEN
Het “levend mijnmonument” is opgenomen in meerdere wandelingen van de populaire Wandelgids Zuidlimburg, onder de nummers:

302. Schinnen 5,5 km
144. Schinnen 7,4 km – Gasterij Terborgh
577. Schinnen 10,6 km – Brasserie De Muldermolen
240. Nuth 12,6 km
296. Schinnen 13,2 km – gasterie Noeber Beemden
Deze wandelroutes kunt u gratis downloaden via www.wandelgidszuidlimburg.com, of klik direct op het nummer hierboven en klik daarna op de “knop” Routebeschrijving.  De informatie wordt getoond in een nieuw tabblad.
Route 8 van Schitterend Schinnen > Beekdalroute komt ook langs het mijnmonument. Maak daarvoor na het openen uw keuze voor Route 8 > Beekdalroute.

meer info…

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!