Het naast Landal Hoog Vaals gelegen museum presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze “kleurrijke kijkdoos” wordt de bezoeker overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter wisselend gecombineerd met hedendaagse schilderkunst.

De heiligenbeelden komen allemaal uit de periode en hebben allemaal hun eigen verhaal. De bezoeker zal zijn of haar eerste indruk bij binnenkomst niet snel vergeten. Het zal voor de bezoeker van het museum echt een ervaring zijn om door het gangpad naar het altaar te wandelen als ware het een cat-walk tussen de heiligen.

Museumcafé
Tegenover Museum Vaals staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé ´De Zwarte Madonna. In deze ruimte, met plaats voor ruim zestig mensen, waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een Belgisch zusterklooster zijn verder een prachtige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen.
Kijk HIER voor meer informatie…

Kloosterpark
Ook in het bijbehorende park en het bos ter grootte van bijna 2 ha. zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. In het mooie bos kan men heerlijk wandelen en kijken naar onder andere veertien grote en indrukwekkende Kruiswegstaties.

Er wordt met Museum Vaals op een breed publiek gericht. Enerzijds de liefhebbers van heiligenbeelden en andere katholieke kerkkunst en anderzijds de geïnteresseerden in de moderne kunst met uiteraard als meest belangrijke de verrassende combinatie van beide kunstvormen. Leuk detail daarbij is dat deze unieke collectie heiligenbeelden in het van oudsher katholieke Limburg staat, hetgeen ook veel toeristen in Vaals en omgeving aanspreekt.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!