Negen musea in Limburg hebben met hulp van MuseumTV hun online strategie opnieuw tegen het licht gehouden. Daarnaast zijn de collecties van de deelnemende musea gefilmd. Deze museumvideo’s zijn te zien op de website van MuseumTV en via KPN en Ziggo middels de smart tv app. Het project is van de grond gekomen dankzij de inzet van het Limburgs Museum, Coöperatie Erfgoed Limburg en de gemeenten Echt-Susteren, Horst aan de Maas, Maasgouw, Roermond, Simpelveld en Venlo.

Workshops
MuseumTV organiseerde twee workshops waarin de musea leren hoe zij zich online het best kunnen profileren. De uitkomst van de workshops is een duurzame online strategie voor het museum. Inmiddels heeft MuseumTV op deze manier al zestig musea gesteund door heel Nederland.

De musea
Aan dit project hebben de volgende musea deelgenomen: Limburgs Museum, Tiendschuur Tegelen, Museum van Bommel van Dam, Cuypershuis Roermond, Limburgs Schutterij Museum, Missiemuseum Steyl, Museum de Kantfabriek, De Schat van Simpelveld en Streekmuseum Stevensweert & Ohé en Laak.

Online dus voor iedereen
MuseumTV is een online platform waar meer dan zeshonderd korte documentaires van musea uit heel Nederland te bewonderen zijn. Zo ontsluit het collecties, vaste opstellingen en tijdelijke tentoonstellingen aan het Nederlandse publiek. Hiermee voldoet MuseumTV aan zijn doelstelling om cultuur toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen en het bereik van al het moois dat de Nederlandse museumwereld te bieden heeft te vergroten.

Deel dit:
MuseumTV geeft Limburgse musea meer online slagkracht

Deel dit bericht!