Het naturismeterrein is een gedeelte van het natuurgebied Ooldergreend van de Stichting het Limburgs Landschap. Deze Stichting beheert het conform het bestemmingsplan als natuurgebied en daarom zijn er geen voorzieningen.

Vrije gratis toegang van zonsopkomst tot zonsondergang. Een kudde Galloways begraast het vasteland-gedeelte. Het zijn rustige dieren waarvoor u geen angst hoeft te hebben. Ga goed – zoals omschreven bij het toegangsbord – met hen en de overige natuur om. En die koeienflat zult u voor lief moeten nemen. Het is mede hierdoor een rijk en fraai gebied. Vanaf begin 2015 leven er ook bevers, nachtdieren, en hun sporen zijn overal duidelijk zichtbaar. Er liggen drie beverburchten in de buurt.

De Stichting Naturisme Isabellagriend voert op het naaktrecreatieterrein naturistisch medebeheer uit op dagen dat naturisme aangenaam is qua temperatuur, zonneschijn en wind. Het bestuur van deze Stichting doet dit meestal van ’s ochtends tot ’s middags 16:00/17:00 uur. De terreinregels gelden natuurlijk bij dit soort omstandigheden.

Over het natuur- en het naturistisch beheer hebben de Stichting het Limburgs Landschap en de Stichting Naturisme Isabellagriend onderling een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

Bereikbaarheid. Auto’s kunnen en motoren en brommers (motorrijtuigen) mogen het terrein niet op. Fietsers en voetgangers wel. De entree is gratis. U moet vanaf de rotonde bij de toegang 1,5 – 2,5 kilometer lopen/fietsen voor een plek op het naturismeterrein. Om uw spullen mee te nemen moet u zelf indien nodig voor transportvoorzieningen zorgen. Per boot is het naturismeterrein eveneens bereikbaar. Let dan op de aanmeerregels. Meer informatie over de bereikbaarheid vindt u bij Route op de website.

Meer informatie

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!