Geopend in 1989 als een van de eerste wellnessresorts van Nederland, is Thermae 2000 met het thermale water uit eigen bron, de energetische piramides en een uitzicht alsof je in het buitenland op vakantie bent, actueler dan ooit.

“We leven in een wereld waarin alles – weer – gejaagd gaat en zich veelal online afspeelt. Onze basisfilosofie ‘Mens Sana in Corpore Sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam) is meer dan ooit van toepassing op ons offline welzijn”, vertelt Bastiaan Klomp, algemeen directeur van Thermae 2000. Binnen Thermae 2000 ervaar je een unieke rust en kun je je volledig onderdompelen in een offline gebied, genietend van luxe wellnessfaciliteiten gebaseerd op de eigen bronnen met thermaal water die op 381 meter diepte in de Cauberg liggen. Baden bij Thermae 2000 betekent genieten van maar liefst 1627 m3 puur water, verdeeld over een keur aan binnen- en buitenbaden.

Ontdek de tijdloze rust en vernieuwing bij Thermae 2000
Thermae 2000, gelegen in het schilderachtige Valkenburg, is een waar toevluchtsoord voor rust en ontspanning. Als het oudste wellnesscentrum van Nederland heeft Thermae 2000 een rijke geschiedenis van bijna 35 jaar, waarin het zich heeft ontwikkeld tot een ware koploper in de filosofie van welzijn. Achter de schermen wordt hard gewerkt het wellnesscentrum in Valkenburg continu te vernieuwen. Onlangs introduceerden Thermae 2000 unieke en succesvolle bier- en wijnbaden en staat er binnenkort een introductie van ijsbaden op de planning. Helemaal in lijn met een van de populairste health trends van dit moment om door middel van kou je immuunsysteem te verbeteren. “Hoewel dit bijzondere wellnesservaringen voor onze gasten zijn, is het baden in ons thermale water en de energie die je in de piramides ervaart eigenlijk veel unieker”, aldus Klomp.

Cum laude voor de waterkwaliteit
In de jaren ’80 geloofden twee fysiotherapeuten dat er heilzaam water in de Cauberg in Valkenburg te vinden was. En ze hadden gelijk. Op een diepte van 381 meter vonden zij een bron. En niet zomaar een bron: het oergezonde thermale water uit deze bron is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop en daarmee niet blootgesteld aan allerlei verontreinigingen.

Het water is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland en zit vol mineralen. Het strenge Duitse keurpredicaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water. Het drinkwater van Thermae 2000 komt uit de zoetwaterbronnen op 80 meter diepte, uit exact dezelfde lagen als de SPA-bronnen, waarvan de reinheid al jaren wordt gepromoot.

blankBron van goed leven
Thermae 2000 werd oorspronkelijk door fysiotherapeuten opgericht als kuuroord op de Cauberg waar baden in het thermale water een genezende werking op het lichaam heeft. Langzamerhand kwamen er meer recreatiefaciliteiten en werden de verwarmde thermale kuurbaden ook steeds meer gebruikt door daggasten. In 1993 werd zelfs voor de toeristische gast een viersterren wellnesshotel aangebouwd met 62 kamers en suites. Thermae 2000 is als het ware letterlijk een bron van goed leven. “Deze visie is vandaag de dag nog steeds binnen Thermae 2000 zichtbaar. Onze fysiotherapeuten van Fysio Thermae maken behandelingen in het thermaal water nog altijd mogelijk.”

Van energetische piramides tot aan Infinitum
Binnen Thermae 2000 is de energie ook heel goed voelbaar. De ontluikende piramide die met haar gouden punt de twee schillen van het dak doorboort is gebouwd op alle windrichtingen met een volmaakte hoek van 52 graden. Hierdoor ontstaan er in het topje van de piramide bijzondere krachten. “Iemand die hier gevoelig voor is, merkt bij het omhoog lopen in het trappenhuis op een bepaald punt een merkwaardige energetische gewaarwording. Meditatie op het niveau van de piramidetop is veel intenser. Dé perfecte plek om mentaal tot rust te komen. Wekelijks vinden er yogalessen plaats op deze bijzondere plek.”

Niet alleen in de piramides is de energie maximaal, ook in het in 2019 geopende Infinitum van waaruit je geniet van een haast buitenlands uitzicht. Het Infinitum is voorzien van 7 rustruimtes en een spectaculaire panoramasauna met uitzicht over het glooiende Heuvelland. “Met de huidige vernieuwingen zijn we er natuurlijk nog niet. We lopen over van de ideeën, zo zijn we bezig om ons hotel uit te breiden met privé wellnesskamers, maar liggen er ook plannen om de mergelgroeve ónder de iconische piramides te betrekken bij het wellnesscentrum. Thermae 2000 is en blijft zo dé bestemming voor een ultiem offline rustmoment.”

Over Thermae 2000
Met binnenbaden, buitenbaden, talloze (panorama)sauna’s, whirlpools, rustruimtes, belevingen, meerdere restaurants, de fysiopraktijk, een beautysalon en het wellnesshotel heeft Thermae 2000 alles in huis om een gehele dag, of meerdere dagen, door te kunnen brengen op de mooie Cauberg in Valkenburg, Zuid-Limburg. Met als doel om op een luxe manier te kunnen ontspannen en de balans tussen geest en lichaam te kunnen vinden en creëren. Alle faciliteiten van Thermae 2000 bieden alles om een perfecte wellnessdag te creëren. Bij Thermae 2000 zijn er constante vernieuwingen op de planning om de kwaliteit van het wellness resort hoog te houden. De laatste aanwinst van Thermae 2000 zijn de bierbaden, waar je met een prachtig uitzicht over het Limburgse heuvelland kunt badderen in bier. 

Meer informatie

 

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!