Om jezelf te verwonderen hoef je niet naar een van de wereldwonderen te reizen, integendeel. Juist op de kleine, doorgaans onopvallende plekken, kan een wereld vol verwondering voor je opengaan. Als je er maar de tijd voor neemt. Met deze gedachte ging Visit Zuid-Limburg – samen met haar partners en dankzij een subsidie (Branding Limburg) van de Provincie Limburg – aan de slag.  

Met het aanbieden van de route aan de gemeente Beek, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein is het startsein gegeven voor eenieder die deze route – met ruim 30 verwonderplekken –  graag wil gaan fietsen en beleven. Wat deze route anders maakt is dat je naast de unieke natuur(gebieden) in de Grensmaasvallei, ook kennis maakt met de cultuur die tot leven komt via je smartphone op de verwonderplekken. De verwonderplekken nodigen uit tot rust en bezinning met de audiovisuele 360-gradentours waarmee je kunt binnenkijken en luisteren.

Over de route
De ‘Route vol Verwondering’ is in totaal 100km, die verdeeld is in twee lussen van ieder 50km die met elkaar verbonden zijn. De noordlus gaat door de gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen, de zuidlus door Beek, Sittard-Geleen en Stein. De route volgt het handige fietsknooppuntensysteem. Dat betekent dat je onderweg alleen een reeks nummers hoeft te volgen. Verder is voor de route een speciale fietskaart gemaakt waarop alle verwonderplekken zijn aangeduid middels icoontjes die een directe verwijzing zijn naar een van de verhalen van de verwonderplek.  De route kun je starten bij een fietsknooppunt naar keuze en zelfs vanaf het treinstation in Beek-Elsloo, Echt, Geleen-Oost, Spaubeek, Sittard en Susteren.

Binnenkijken, luisteren en je verwonderen met audiovisuele 360-gradentours
Tijdens de ‘Route vol Verwondering’ kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan 30 verwonderplekken langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone. Met de 360 gradentour in o.a. kerken, kloosters en kastelen waan je je even binnen, terwijl je buiten staat met je fiets (of gewoon lekker thuis op de bank zit). Zo kun je je alsnog verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet (binnen)komt. Je kijkt je ogen uit en tegelijkertijd luister je naar de boeiendste verhalen middels audio- en videofragmenten. De audiotour gaat verder waar de 360 graden tour eindigt. Een meesterlijke verteller neemt je mee door en/of rondom de locatie aan de hand van verhalen. Op de verwonderplekken met 360 gradentours en audiotours kom je speciale gevelbordjes tegen met QR-codes die je kunt scannen om de tours te volgen. Vanuit thuis alvast ontdekken kan via www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering.

Meer informatie
Meer informatie over de ‘Route vol Verwondering’ is te vinden op www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering. Of haal een gratis ‘Route vol Verwondering’ fietskaart bij een van de Visit Zuid-Limburg vestigingen. Een overzicht van alle vestigingen is te vinden op www.visitzuidlimburg.nl.

Deel dit:
Ontdek de ‘Route vol Verwondering’

Deel dit bericht!