Deze pelgrimstocht concentreert zich op enkele pareltjes in de directe omgeving van heiligdom St. Gerlach zoals kerken, kluis, wegkruisen en kapelletjes. Op weg naar deze pelgrimstocht die je leven kleurt. 

Een groot deel van de geschiedenis van Zuid-Limburg is, zoals op veel plekken, bepaald door religie. Ga op religieuze ontdekkingsreis door de regio, duik dieper in de cultuur en tradities met een religieuze oorsprong en neem de ruimte om te onthaasten. 
 
Dompel je onder in religieus Zuid-Limburg. Het kerkdorp Houthem, gelegen tussen Valkenburg aan de Geul en Meerssen, kreeg naam en faam door de heilige Sint Gerlachus. 
 
Hij leefde hier als kluizenaar in de twaalfde eeuw en er ontstond verering rondom zijn graf. Sint Gerlachus is een heilige waar je nog veel van kunt leren. 
 
Boven zijn graf is het Norbertinessen klooster St-Gerlach gebouwd. In Houthem dronk het vee uit het bronwater van de heilige, omdat dit een geneeskrachtige werking zou hebben. Tot op de dag van vandaag is Houthem een bedevaartplaats.
 
Deel dit:
Share

Deel dit bericht!