Deel dit:
Share

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken, uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Om RivierPark Maasvallei en de Maasdorpen te presenteren worden meerdere storytelling routes ontwikkeld. Ook Geulle kan nu ontdekt worden met een eigen storytelling route.

Verhalen van Geulle
Geulle is één van de Maasdorpen binnen RivierPark Maasvallei. Net als vele unieke Maasdorpen in RivierPark Maasvallei, kent ook Geulle vele monumenten, bezienswaardigheden en dorpsverhalen. Een aantal van deze verhalen is nu verwerkt in de RivierPark Maasvallei storytellingroute Geulle. Tijdens de wandeling hoort u verhalen over onder andere het verlaten Waalserstraatje, de katten van de Blomberg en het Doodlager


Download de route gratis
De Storytellingroute Geulle is gemaakt via de storytelling wandelapp izi.travel. Deze app is met uw smartphone gratis te downloaden voor zowel iphone en android toestellen. Via de zoekterm RivierPark Maasvallei Geulle vindt u vervolgens de Geulle route. De route is 13 km lang en kan zowel wandelend als fietsend worden gevolgd. Na het downloaden van de route via de izi.travel app, kunt u de route ook offline gebruiken. Verder heeft de route geen vooraf bepaalde startplaats, u bepaalt dus zelf waar u de route start. De app loopt vervolgens als het ware met u mee. Op verschillende plekken zal de app u attenderen op verhalen over Geulle. Deze verhalen kunt u lezen via de app op uw smartphone, maar ook afspelen. Het verhaal wordt vervolgens aan u verteld, terwijl u rustig doorwandelt.

Hoe werkt het?

  • Download the izi.Travel app
  • Zoek naar RivierPark Maasvallei Geulle
  • Download of wandel direct de route

Meer informatie
Meer informatie over RivierPark Maasvallei vindt u via www.rivierparkmaasvallei.eu. Hier vindt u onder andere informatie over de Maasdorpen, Maasverkenners, waterrecreatie, wandel- en fietskaarten en meer. Ook kan een inspirerende film worden bekeken. Volg RivierPark Maasvallei ook op Facebook voor het laatste nieuws en de leukste tips www.facebook.com/rivierparkmaasvallei en op instagram #rivierparkmaasvallei.

Deel dit bericht!