De open haard brandt, door de majolica tapkranen stroomt ons Edel Pils en Joseph Meens ontvangt je in ons proeflokaal. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard. Waan je in de wereld van toen en ontdek de geheimen van de bron!

Bezoek onze familiebrouwerij in Schinnen
Zelf ervaren waar en hoe het lekkerste bier van Nederland wordt gebrouwen? Kom dan naar de rondleiding in onze bierbrouwerij gelegen in Schinnen, Zuid-Limburg, oftewel de poort naar het heuvellandschap. Hier beleef je hoe onze familiebrouwerij al 150 jaar lang trouw is gebleven aan de traditie van het authentieke bouwproces.

Tijdens de rondleiding in de bierbrouwerij zal er niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren. We laten je ook proeven aan onze traditie, aan sfeer en aan de typische Limburgse hartelijkheid. Het programma start in ons Proeflokaal waar we direct teruggaan in de tijd. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard was. We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870 en laten je kennis maken met onze rijkelijke geschiedenis.

Rondleiding
Die kennismaking start in onze bioscoopzaal, waar we spelenderwijs uitleg geven over het authentieke brouwproces. Van vroeger tot nu. Dat proces maakt al vanaf de start onderdeel uit van onze familie en is nooit veranderd. Normen en waarden zijn daarmee nooit verloren gegaan, want concessies aan het brouwproces doen wij niet.

Vervolgens duiken we samen de brouwerij in. Een brouwerij die volledig tot leven komt wanneer je er middenin staat. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen. Alle verschillende afdelingen worden bezocht én we nemen je mee naar de enige echte Alfa Bron. Dé bron die al 150 jaar het ‘magische’ ingrediënt voor al onze bieren vormt. Zo weet jij aan het einde van de rondleiding exact hoe ons brouwproces verloopt. Alhoewel, we kunnen helaas niet ál onze geheimen uit de doeken doen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Na een tocht door historie en heden van de Alfa familiebrouwerij is het tijd om niet alleen de geest te sterken maar ook het lichaam. We sluiten af in ons Proeflokaal. Hier kun je genieten van, hoe kan het ook anders, een proeverij van onze heerlijke Alfa Bieren. Het resultaat van inmiddels vijf generaties familietraditie.

Toegankelijkheid
Het Brouwerijbezoek is toegankelijk voor hulpbehoevenden met uitzondering van de rondleiding in de brouwerij. We verwelkomen iedereen graag op onze schitterende locatie in het hart van Zuid-Limburg.

Reserveren
O ja, reserveren is wel noodzakelijk. Maar dat kan eenvoudig op deze pagina.
De kosten voor een brouwerijbezoek bedragen €14,75 per persoon.

Gedane reserveringen kunnen niet geannuleerd worden indien u verhinderd bent op het gereserveerde tijdstip.

Deel dit:
Rondleiding Alfa Brouwerij

Deel dit bericht!