Deel dit:
Share

Schaapskooi Mergelland in Epen beheert op natuurlijke wijze de natuur met een kudde van 2.500 Mergellandschapen. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren.

Schaapskooi Mergelland beheert tevens de kuddes op de Brunssummerheide en St. Pietersberg. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed.

Het kenniscentrum geeft informatie over natuurbeheer met schapen en krijgt regelmatig scholen, groepen en overheden op bezoek. Denk voor een bedrijfsuitje of familiefeestje eens aan een tocht over de kalkgraslandhellingen met herder Ger Lardinois. Schaapskooi Mergelland kan het programma geheel aanpassen aan uw wensen.

Lammetjesdagen
Jaarlijks vanaf het eerste weekend in  januari t/m laatste weekend van maart staan de schapen op stal. Dan worden de lammetjes geboren! In deze maanden worden elke zaterdag en zondag Open Dagen gehouden.
Vooral voor kinderen zijn deze Lammetjesdagen erg leuk: zij kunnen de pasgeboren lammetjes aaien, zien hoe deze verzorgd worden en  met een beetje geluk een lammetjes geboren zien worden!

Spread the word. Share this post!