Deel dit:
Share

De Sint-Pietersberg is een uniek natuurgebied dat ligt tussen de Jeker en de Maas in Zuid-Limburg. Wandel of fiets langs een bonte verzameling aan landschappen. Van een indrukwekkende groeve tot spannend hellingbos en van bloemrijk grasland tot  poelen boordevol met kikkers.

Bijzondere flora en fauna
Dankzij de kalkrijke bodem komen hier dieren en planten voor die je normaal alleen veel zuidelijker tegenkomt. Geniet zomers bijvoorbeeld van de talrijke prachtige orchideeën en de vele vlinders. De grootste uil ter wereld, de oehoe, vindt onderdak op de Sint-Pietersberg.

De ondergrondse gangen van de berg bieden een prima schuil- en slaapplaats aan wel 12 verschillende vleermuissoorten. Rijke cultuurhistorie van Zuid-Limburg

De berg herbergt ook een schat aan cultuurhistorische monumenten zoals het fort Sint Pieter en Hoeve Lichtenberg. Deze karakteristieke gebouwen ademen nog echt de sfeer uit van vroegere tijden. Een bezoekje meer dan waard!

VVV rondleiding Fort Sint Pieter
Boek een rondleiding bij de VVV om het fort te bewonderen en de rijke geschiedenis te herbeleven. Onlangs is het fort in samenwerking met de gemeente Maastricht, de Postcode loterij en Natuurmonumenten gerestaureerd en weer in haar volle glorie te bewonderen.

Spread the word. Share this post!