Deel dit:
Share

sportzomer logo 1024x976

Tour de France Femmes 2024 heeft officieel bekend gemaakt dat op woensdag 14 augustus Valkenburg de startplaats wordt van de vierde etappe van de derde editie van de Tour de France voor vrouwen.

De eerste drie dagen verblijft het vrouwenpeloton in Nederland, met de etappeplaatsen Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Valkenburg stelde zich eind vorig jaar kandidaat voor het vertrek of finish in de Tour de France Femmes avec Zwift (TDFF). Valkenburg heeft natuurlijk een naam om als strijdtoneel te fungeren in belangrijke wedstrijden. Zo was het Geulstadje al viermaal het decor voor een wereldkampioenschap en deed de Tour de France tweemaal Valkenburg aan.

Route
Het vrouwenpeloton vertrekt op 14 augustus vanaf het Shimano Experience Center. Via het Plateau van Margraten gaat de route verder via de Plank naar de grens met België. In de regio Valkenburg wordt echter eerst de alom bekende ronde over de Geulhemmerweg, Bemelerberg en de Cauberg tweemaal afgelegd. Na het verlaten van onze provincie – na zo’n kleine veertig kilometer – gaat het richting de Voerstreek om via een gedeelte van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik in de hoofdstad van Wallonië, Luik te finishen.

Side events
Het plaatsvinden van dit evenement is een mooie kans voor de breedtesport om aan te haken met als doelstelling het bevorderen en stimuleren van sport- & bewegingsparticipatie op diverse niveaus. Door middel van samenwerking, beleidsvorming en concrete initiatieven streven we samen met partners en betrokkenen ernaar om een gezonde en inclusieve sportcultuur te bevorderen. Hierbij ligt de focus op toegankelijkheid en plezier voor een breed scala aan deelnemers. Het project zal ‘sportzomer Valkenburg’ gaan heten.

Evenementen

Projecten

 

Deel dit bericht!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *