Topper Fortuna Sittard bevindt zich dit seizoen in de Eredivisie. De club won hun eerste wedstrijd tegen Excelsior en staat nu op de 16e plek in het klassement. De club heeft een nieuwe eigenaar: Attila Aytekin. Fortuna Sittard hoopt zich dit seizoen te kunnen handhaven. VVV-Venlo, Roda JC en MVV spelen in de Keuken Kampioen Divisie. De drie staan in de top 8.

Nederland heeft door de legalisering van online gokker meer dan tien nieuwe bookmakers erbij gekregen. De online aanbieders concurreren met elkaar door spelers de beste voetbal odds te geven. Neem een kijkje naar de quoteringen voordat je een weddenschap plaatst op een van je favoriete teams.

Nieuwe eigenaar Fortuna Sittard
Aytekin is een Turkse ondernemer. Hij wil de club graag internationaal moderner maken terwijl hij rekening houdt met de regio, emotie, historie, kleuren en het logo van de club. De ondernemer zegt: “Wij zijn hier niet voor het geld. Wij hebben een plan. We gaan deze club op alle fronten een upgrade geven. Bijvoorbeeld het stadion, dat gaan we ook verbeteren.”

Fortuna Sittard kon op veel interesse rekenen van veel verschillende investeerders. Veel partijen uit China en het Midden-Oosten stonden klaar. De club is al sinds 2016 in Turkse handen. Onder de fans is er veel rumoer geweest. Aytekin zegt hierop: “Zonder onze steun is Fortuna gewoon weer een Eerste Divisie-club en dan ook nog eentje die in de problemen zal komen.”

Resultaten Keuken Kampioen Divisie
PEC en Heracles gaan samen aan de leiding in de Eerste Divisie. Beide teams hebben 19 punten uit 8 wedstrijden. Ze verloren pas één wedstrijd tot nu toe. Roda JC is de eerste club die zich in de top 5 meldt dit seizoen. Ze hebben 15 punten verzameld tot nu toe en verloren ook pas één keer. MVV en VVV-Venlo komen op plek 7 en 8. Zij hebben 14 punten behaald en dat laat gelijk zien hoe dicht de top 10 bij elkaar zit.

MVV Maastricht heeft een knappe overwinning behaald op FC Dordrecht. De doelpunten kwamen van Jarne Steuckers en Nicky Souren. Dordrecht scoorde in de 28e minuut nog de gelijkmaker, maar wist na de 1-2 niks meer in te brengen. Het balbezit was heel gelijkwaardig en de teams hadden even veel schoten op doel. De volgende wedstrijd van MVV is thuis tegen Willem II.

Roda JC is nog aan het bijkomen van de klapper tegen FC Eindhoven. De teams speelden 3-3 gelijk. Roda kwam pas later in de 2e helft terug in de wedstrijd. Heerenveen stond voor rust al 2-0 voor en later kreeg de ploeg ook nog een penalty. Vanaf de 59e minuut begon Roda weer mee te voetballen. Ze maakte 3 doelpunten in de laatste 30 minuten. Hiermee houdt Roda hun top 5 positie.

VVV-Venlo heeft sterk tegen Jong PSV gespeeld. De nederlaag tegen Heracles van die week daarvoor hebben de spelers van zicht afgeschud. Venlo maakte al na 5 minuten het eerste doelpunt tegen Jong PSV. Het beloften team van PSV vocht voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd was het Simon Colyn die trefzeker was.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!