Deel dit:
Share

Terhills Events: zo noemt de gloednieuwe evenementenzone in Maasmechelen. Waar vroeger steenkool uit de grond werd gehaald, vind je vanaf nu een mooi ingericht en groen openluchtplein van maar liefst 5.500m². Op het plein pronkt nog de schachtbok in al haar glorie, een icoon uit het industriële verleden van Maasmechelen. Met zijn ligging vlak langs de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park, Terhills Hotel én Maasmechelen Village biedt de evenementenzone heel wat mogelijkheden voor grootschalige bedrijfsfeesten, teambuildings en andere events. Daarbij legt Terhills de nadruk op kwalitatieve evenementen met een focus op cultuur, ecologie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het groene openluchtplein aan de schachtbok op Terhills is vanaf nu officieel een outdoor eventzone en biedt een waaier aan mogelijkheden voor events, bedrijfsfeesten en teambuildings. Qua technische voorzieningen is dan ook alles aanwezig. Rudy Hulsman, CEO Terhills: “We bouwden het grasplein voor de eventzone op met een steenslagfundering waardoor het volledig berijdbaar is voor op- en afbouw. Verder hebben we de volledige zone gedraineerd, zodat de ondergrond bij regenweer beloopbaar blijft. Er zijn ook vier marktkasten voorzien, een watertappunt en verschillende waterafvoerpunten. De zone beschikt bovendien over een eigen toegangsweg en parking met 155 parkeerplaatsen. Daarnaast zijn er verschillende publieke parkings in de nabije omgeving gelegen. Nu het gras mooi gegroeid is, is de eventzone klaar voor vele mooie momenten.

De eerste reservaties zijn alvast een feit. Productiehuis La Volta, dat op allerlei plekken in Vlaanderen klassieke openluchtconcerten houdt, organiseert er in september een groots openluchtconcert onder de naam ‘Klassiek aan de Mijn’. Verder slaan Terhills en Maasmechelen Village de handen in elkaar voor een groots klantenevent van een bedrijf in september voor maar liefst 10.000 personen, verspreid over 2 dagen. En op 29 oktober vindt er de UCI Wereldbeker Veldrijden plaats.  

VIP-ruimte van de hand van architect Vittorio Simoni
Tegelijk met de lancering van de eventzone breidde Terhills Hotel, dat vlak langs de evenementenzone ligt, zijn MICE-aanbod uit met twee splinternieuwe vergaderzalen van 130 en 105 m². Het ontwerp is van de hand van Limburgse architect Vittorio Simoni, de coördinatie van de werken gebeurde door het advies- en ingenieursbureau AE+.

“Beide zalen vormen de perfecte locatie voor seminaries, vergaderingen en feesten en kunnen bovendien tot één grote zaal gecombineerd worden voor een nog flexibelere inzetbaarheid. Ideaal om bijvoorbeeld als VIP-ruimte te gebruiken voor events op de evenementenzone”, tipt Rudy Hulsman. 

Samengevat: al die faciliteiten in combinatie met de groene outdoor eventlocatie zijn uniek! Gelegen op Terhills tussen het Nationaal Park Hoge Kempen, Maasmechelen Village, Terhills Cablepark en Elaisa Wellness is de eventzone omringd door verschillende paradijzen. “Hier combineer je dus je events en meetings met de nodige dosis ontspanning: te midden van de ongerepte natuur, een ongeziene wellness, avontuurlijk waterplezier én winkelen op niveau”, sluit Rudy Hulsman trots af.

Aanvragen voor de eventzone:
www.terhills.be/events

Spread the word. Share this post!