Deel dit:
Share

Ga jij binnenkort een weekendje naar het prachtige Limburg? Dan wil je natuurlijk wel iets kunnen zien van de natuur, de stad en de vele bezienswaardigheden die Limburg kent.

Omdat voor veel mensen vaak lastig is om een goede planning te maken, hebben wij alvast een aantal te gekke dingen voor je op een rijtje gezet, waarmee jouw tripje naar het zuiden van Nederland, gegarandeerd een succes wordt. Tijdens je autorit is het misschien nog even saai, maar daarvoor kun je natuurlijk prima je telefoon gebruk voo wat online gokspelletjes. Wanneer je dan bent aangekomen op de plaats van bestemming, kan het allemaal beginnen.

Fietsen in het Limburgse Heuvelland
Fietsen in het Limburgse Heuvelland is een populaire activiteit onder toeristen en locals. Het heuvelachtige landschap biedt uitdagende fietsroutes met prachtige uitzichten. Hier zijn enkele suggesties voor fietsroutes:

De Amstel Gold Race Route – Deze route is gebaseerd op de bekende wielerwedstrijd en voert je door het prachtige Zuid-Limburgse landschap. De route is 65 kilometer lang en voert onder andere door Valkenburg, Gulpen en Epen.

De Mergellandroute – Deze route voert je langs de mooiste plekjes van het Limburgse Heuvelland en is 125 kilometer lang. Onderweg kom je langs kastelen, kerken en schilderachtige dorpjes zoals Eijsden, Slenaken en Vijlen.

De Vennbahnroute – Deze route volgt het traject van een voormalige spoorlijn tussen Aken en Troisvierges in Luxemburg. De route is 125 kilometer lang en voert je door de prachtige natuur van de Hoge Venen en de Eifel.

Bezoek Maastricht
Wanneer je in Limburg bent, mag een bezoekje aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Limburg en heeft veel te bieden voorzowel jong als oud. Bezoek de Sint-Servaasbasiliek, deze kerk is een van de oudste en meest indrukwekkende gebouwen in Maastricht. De kerk is gewijd aan de heilige Servatius en heeft een schat aan religieuze kunst en artefacten. Ook het bekende vrijthof met al haar schoonheid en vele terrasjes is een absolute aanrader. Nadat je de hele dag door de stad hebt geslenterd, is het natuurlijk wel fijn dat je onder het genot van een drankje even tot rust kunt komen. Dit kun je doen door te genieten van de omgeving of door een pojte poker te gaan spelen in één van de top 10 online casinos. Kortom, genoeg te beleven dus.

Eet lokaal
Als je in Limburg bent, is het proeven van de lokale keuken een must! Zo is het welbekende ‘Zuur vlees’ een absolute aanrader en moet je natuurlijk de heerlijke Limburgse vlaai hebben geproefd. Heb je dit allemaal gehad, dan heb je in ieder geval een goede bodem gelegd voor een heerlijk Limburgs biertje. Deze prachtige stad heeft je nog zoveel meer te bieden dat een weekend eigenlijk veel te kort is. Wat je absoluut gezien moet hebben is het prachtige stadcentrum met de verschillende terrasjes.

Spread the word. Share this post!