Ga jij het liefst op avontuur? Ook dan zit je goed in Limburg. Niet alleen zijn er vele indoor sport locaties te vinden, maar ook de bossen en het heuvellandschap bieden talloze mogelijkheden voor iedereen die graag actief bezig is. Er zijn een groot aantal uitdagingen om uit te kiezen. Wij delen onze 4 favorieten met je. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor een uitdagend dagje uit in Limburg!

Tokkelen in Valkenburg
Tokkelen in Valkenburg is een unieke ervaring! De tokkelbaan is meer dan 100 meter lang en je vertrekt vanaf de meer dan 110 jaar oude uitkijktoren de Wilhelminatoren. Deze is gelegen op de top van één van de heuvels. Jij staat 70 meter hoog en kijkt uit over Valkenburg voordat jij de diepte inspringt. Hangend aan de tokkellijn raas jij met een sensationele snelheid naar beneden. Ben jij in het bezit van een actiecamera? Neem deze zeker mee om jouw avonturen vast te leggen. Als technologie-expert bij TECHSPRING geeft Jochem Kaastra aan dat er veel merken zijn die action camera’s aanbieden, waardoor de prijs gedaald is en je zeker geen professionele actiesporter hoeft te zijn om jouw stoere acties vast te leggen.

Race van de rodelbaan in Valkenburg
Valkenburg heeft adrenalinezoekers nog meer te bieden naast het tokkelen. Zo trekt de rodelbaan jonge en oude snelheidsduivels aan. Pak de kabelbaan naar de start van de rodelbaan of maak een mooie wandeling naar boven. Vergeet niet om je heen te kijken voordat je de slee een zetje geeft. De rodelbaan in Valkenburg bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is 375 meter lang en het tweede deel is 325 meter lang. Jij bepaalt zelf je snelheid, waardoor deze activiteit ook geschikt is voor gezinnen met kinderen. Kinderen tot 9 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene naar beneden. Beneden aangekomen pak je gemakkelijk de sleeplift om je weer naar boven te brengen voor een tweede ritje.

Paintball in Limburg
Er zijn verschillende locaties in Limburg waar je waarschijnlijk vanaf 2 maart weer terecht kunt voor een spannend potje paintball. Van paintball gaat je adrenaline niveau flink omhoog. De avontuurlijke teamsport is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar en ideaal voor teamuitjes, vriendengroepen en vrijgezellenfeestjes. PowerArea heeft bijvoorbeeld een area vol met uitdagende en strategische obstakels. Met jonge kinderen kun je ook kiezen voor een potje lasergame.

Klimmen in de bussen in Brunssum
Park het Plateau is een spannend klimpark waar je hindernissen trotseert op een hoogte van 3,5 tot maar liefst 7 meter. Er zijn verschillende routes mogelijk waarbij je onder andere lianen en touwladders beklimt en over houten wiebelbruggen naar de overkant probeert te komen. Via een zipline zoef je langs de bomen weer naar beneden tot je weer met beide voeten op de grond staat.

Let op: Dankzij de huidige coronamaatregelen zijn niet alle activiteiten momenteel toegankelijk.

Foto: Sergio Arze via Unsplash
https://unsplash.com/photos/SdK3tDWQd3g

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!