Deel dit:
Share

Ton Reijnaerts

De Bach Academie Alden Biesen presenteert in samenwerking met het Jeker Brass Quintet, van 14 tot en met 17 december, een betoverende kerstconcertreeks. ‘Van Bach tot Dickens staat voor een vleugje magie. Een heerlijke mix met ‘pareltjes’ van barokke meesters als Bach, Buxtehude, Kuhnau en Telemann, gevolgd door een ander geluid: het Carol-zingen.

‘Carol’ betekent eigenlijk Vreugdezang, bedacht voor de vier seizoenen. Pas later werden het zingen van Carols, de bijzondere sfeer die ze creëren en de dennenboom of de kerstboom, als symbool van nieuw leven, in elkaar geschoven. Mensen hebben zeker in deze tijd behoefte aan ‘verbinding’. De Engelse en de Amerikaanse Carols vormen daarbij een haast onuitputtelijke bron van inspiratie.

Flitsende sound van het Jeker Brass Quintet
Voeg daarbij dan ook nog eens de flitsende sound van het Jeker Brass Quintet en je beleeft nog eens een heerlijk ouderwets kerstgebeuren in de stijl van Charles Dickens, met vuurkorven, Glühwein en kerstkoeken als symbool voor een bijzondere originele kerstervaring.

De schitterende erfgoedlocaties waar de concerten plaatsvinden, dragen daartoe nog een extra steentje bij. Donderdag 14 december valt het kerstconcert onder leiding van Luc Ponet, een internationaal gerenommeerde dirigent en organist, te beleven in de Cellebroederskapel in Maastricht, op zaterdag 16 december in de kerk van kasteel Alden Biesen. Aanvang is op beide avonden 20.00.

Tickets zijn beschikbaar via www.bachadacemie-aldenbiesen.be
Tip: Wees er snel bij want de interesse in de Euregio is groot en het aantal plaatsen is beperkt.

Bericht vervalt om 2:00 op maandag 18 december 2023

Spread the word. Share this post!