Heuvelland-FietsrouteDe gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Maastricht presenteren vol trots de vernieuwde Heuvelland-Fietsroute. De Heuvelland-Fietsroute voert je in 42 km naar twee iconische heuvels in Nederland; de Sint Pietersberg in Maastricht en de Vaalserberg in Vaals. De heuvels zijn de leidraad van de fietsroute en zorgen voor de vergezichten onderweg, beleef het heuvelland vanaf nu op de fiets. Na de beslissing van het nationale Fietsplatform om de LF6 definitief te saneren is er hard gewerkt aan een vervangende thema-fietsroute tussen Maastricht en Vaals. Deze is nu dus gerealiseerd met nieuwe begin- en eindpunten, nieuwe bewegwijzering en een nieuwe campagne.

Belevenissen in het heuvelland
De route is een doorfietsroute tussen de Maasroute, Vennbahn en de Ravel 38/39 en is met name geschikt voor de recreatieve fietser. Je fietst heuvel op, heuvel af langs golvende uitzichten, landelijke dorpjes en vakwerkhuizen. Je maakt zelfs een uitstapje naar Duitsland én gaat 70 miljoen jaar terug in de tijd. Neem onderweg pauze op een picknickplekje met uitzicht of maak kennis met de bourgondische Zuid-Limburgse levensstijl op een terras. De fietsroute is ontwikkeld met een knipoog naar de Cittaslow-gedachte in het heuvelland.

Route-informatie
Je kunt de route van 42 kilometer starten op de Sint-Pietersberg (knooppunt 12) of op het Drielandenpunt (knooppunt 91). De route is eenvoudig te volgen via de speciale bewegwijzering. Parkeren kan vanuit Maastricht op de parkeerplaatsen Chalet D’n Observant of het Oog van Sint Pieter. Vanaf Vaals kun je parkeren op het Drielandenpunt (navigeer naar de Viergrenzenweg). Meer informatie over de route is te vinden via www.heuvelland-fietsroute.nl en een fietskaart is te koop bij de VVV-vestigingen (www.visitzuidlimburg.nl/vestigingen) in Zuid-Limburg of via de webshop www.visitzuidlimburg.nl/webshop.

Knooppunten
Start Maastricht 12 – 3 – 1 – 2 – 79 – 6 – 65 – 67 – 68 – 69 – 85 – 86 – 90 – 93 – 95 – 46 – 15 – 91 einde Vaals.

Deel dit:
Heuvelland-Fietsroute

Deel dit bericht!