Deel dit:
Share

Hoewel toeristen vaak naar Amsterdam of Rotterdam trekken, laten ze meestal Maastricht achterwege. Volgens hen heeft die minder te bieden dan andere Nederlandse steden. Toch is dit volgens ons alles behalve waar. Deze stad, die in het Zuiden van Nederland ligt, heeft namelijk enorm veel in petto.

Denk maar bijvoorbeeld aan het Bonnefanten museum en Museum aan het Vrijthof voor de kunstliefhebbers, de binnenhaven en de Maas voor diegene met een passie voor de natuur en de Onze Lieve Vrouwebasiliek of het historische stadshuis voor de geschiedenisexperts. Om ervoor te zorgen dat iedereen vanaf nu zijn of haar weg vindt naar Maastricht, geven we je hier 3 redenen mee waarom deze stad absoluut je volgende vakantiebestemming moet zijn.

Je kunt je ogen de kost geven dankzij de fantastische historische gebouwen
Een van de grootste redenen waarom Maastricht absoluut het bezoeken waard is, is het feit dat je op elke hoek van de straat een fantastisch historisch gebouw tegenkomt. Of je nu een bezoekje brengt aan de Sint Servaasbasiliek, de Helpoort of het Dinghuis, elk gebouw vertelt op zijn eigen unieke en prachtige manier een stukje geschiedenis van Maastricht. Zo krijg je toegang de schatkamer waarin waardevolle relieken zoals het schrijn van Sint Servaas liggen, kom je alles te weten over de beste verdedigingsmuur van Maastricht en ontdek je hoe het vroegere stadshuis en gerechtsgebouw van de stad eruit zagen. De verschillende bouwstijlen zoals de romaanse stijl en gotische stijl zorgen ervoor dat je je ogen absoluut de kost kunt geven!

Je waant je direct in het prachtige Zuiden van Frankrijk
Het lijkt misschien raar, maar als je Maastricht bezoekt, dan waan je je direct in het Zuiden van Frankrijk. Dit is omdat beide streken je namelijk de perfecte combinatie van cultuur en natuur aanbieden. In het Zuiden van Frankrijk heb je bijvoorbeeld de Dordogne, een zeer geliefde plaats bij kampeerders die campings in frankrijk zoeken en bij reizigers die natuur en cultuur willen combinerem. Dankzij de 1000 kastelen, de verschillende grotten en de authentieke dorpjes met de lokale restaurant kom je zeker aan je trekken in Zuid-Frankrijk. Ook in het Maastricht en het Zuiden van Nederland kun je cultuur en natuur perfect combineren. Denk maar bijvoorbeeld aan het enorme ondergrondse labyrint dat uit meer dan 20.000 gangen bestaat, het Frontenpark en de verschillende culturele events die doorgaan in het prachtige Vrijthof. Als je dan toch in het Vrijthof bent, moet je absoluut eens de gezellige terrasjes, de Sint Servaasbasiliek en de Sint Janskerk gaan bezoeken.

Je kunt er genieten van overheerlijke lokale gerechten en interactieve tours
Maastricht is ook uiterst geschikt voor diegene die willen genieten van een culinaire vakantie. In de stad kun je genieten van overheerlijke interactieve tours en lokale gerechten. Als je een bierliefhebber bent, moet je zeker overwegen om de bierbrouwerij Bosch te gaan bezoeken. Deze brouwerij is gevestigd in een prachtig historisch pand en een gids neemt je mee doorheen de mouterij, brouwerij en het brouwershuis. Je kan na je gidstocht genieten van een bierproeverij vol overheerlijke bieren en delicieuze regionale kazen. Wil je je buikje vullen en je begeven in de fascinerende broodwereld? Bezoek dan zeker de Bisschopsmolen. Het is niet alleen de perfecte locatie voor het maken van prachtige foto’s, maar je krijgt er ook een rondleiding waarin je het hele proces van brood maken doorloopt. Gaande van het malen van het graan tot het bakken van het overheerlijke brood. Natuurlijk krijg je ook de kans om van het zelfgemaakte brood te proeven. Heb je dan nog honger of dorst? Dan kom je in de leuke restaurants en cafés op het Vrijthof zeker aan je trekken.

Spread the word. Share this post!