Heb je interesse om in eigen land op vakantie te gaan en toch een buitenlands gevoel krijgen? Limburg is een hele geschikte Nederlandse provincie om het gevoel te krijgen dat je in het buitenland bent. Zo heeft het een heuvelachtig landschap en een ontzettend leuke cultuur waardoor je je een beetje begeeft in buurlanden Duitsland en België. De heuvels, het dialect en de bourgondische levensstijl zorgen voor het perfecte vakantiegevoel. Na al het reizen kun je ook ervoor kiezen om bijvoorbeeld een gokje te wagen bij casino 777 blackjack of met je metgezel een bordspel te spelen.

Het bezoeken van de mooiste natuurgebieden

Limburg staat natuurlijk ook bekend om zijn mooie natuurgebieden en heuvels. Het is er heerlijk fietsen en wandelen. Een goed begin van je avontuur in de natuurgebieden is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Je vindt hier vier locaties waar je allerlei informatie over vindt. Ook kun je informatie krijgen over wandel- en fietsroutes en kun je wat drinken en eten. Er worden ook excursies georganiseerd wandelend of met een boot.

De natuur in het noorden van Limburg

Je hebt in het noorden van Limburg natuur wat bestaat uit een combinatie van meren, vennen, landerijen, heide en bos. Met name wordt de natuur in het noorden beïnvloed door de Maas en de Rijn. Het gebied is vlakker dan het zuiden van Limburg, maar heeft wel een prachtige natuur. Zo vind je hier het Nationaal Park de Maasduinen. Dit natuurgebied ligt op de grens van Duitsland en Nederland. Zo kun je heel makkelijk door twee landen wandelen. Heb je interesse in dit park, dan kun je informatie aanvragen bij het bezoekerscentrum In de Sluis.

Het natuurgebied de Pelen

Je vindt op de grens van provincies Limburg en Noord-Brabant natuurgebied de Pelen. Dit is een afwisselend moerasgebied en bestaat uit bos, zandruggen, graslanden, moerasgebied en water. Dit is een heel mooi gebied en je kunt er 100 diverse vogelsoorten zien. Natuurgebied de Pelen heeft een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer.

De bekende heuvels van het zuiden

In het zuiden van Limburg is de natuur eigenlijk niet des Nederlands. Je hebt er heuvels en deze heuvels zorgen dat je je even in het buitenland begeeft. De mooie heuvels zorgen voor extra bezienswaardigheden en mogelijkheden. Je hebt er diverse dingen om te doen. Denk aan fotogenieke wandelroutes, mountainbike routes, mooie uitzichten, mijnen en grotten. Dit is een prettige afwisseling van sfeervolle dorpjes, kalksteengroeves, vakwerkhuizen, beken en heuvels. Heb je interesse om de bekende heuvels van het zuiden te bezoeken, dan vind je meer informatie op de website van Staatsbosbeheer.

De hoofdstad Maastricht bezoeken

Een van de grootste bezienswaardigheden in Limburg is natuurlijk de hoofdstad Maastricht. Het ligt heel mooi aan de rivier de Maas en heeft een historisch en gezellig centrum. Het middelpunt van de stad is het bekende Vrijthof. Dit is het plein van concerten van de Nederlandse wereldberoemde violist André Rieu. In Maastricht vind je veel historie, maar ook heel veel gezelligheid met talloze terrassen, cafés en restaurants.

Bezoek toeristische trekpleister Valkenburg

Een van de meeste toeristische plekken in Limburg is de plaats Valkenburg. Dit hier is een bron van allerlei attracties en bezienswaardigheden. Je vindt er bijvoorbeeld pretpark de Valkenier, rodelbaan, kabelbaan, wellness centrum, een kasteel, musea, natuurspeelplaats, kerken, kasteelruïne, steenkolenmijn, vuursteenmijnen en fluwelgrotten. Valkenburg is een hele leuke plaats om te bezoeken tijdens een vakantie in Limburg en is zowel ideaal voor kinderen als volwassenen.

Bezoek de plaats Roermond

De Limburgse plaats kennen veel mensen van de Designer Outlets. Dit is een uitgebreid winkelgebied met allerlei diverse kledingwinkels. Echter is Roermond niet alleen dat, want het heeft ook een bruisend centrum. Zo zijn er diverse soorten historische bezienswaardigheden te zien. Dan kun je denken aan het Stadhuis, het Marktplein en de Sint-Christoffelkathedraal. Ook kun je de Maasplassen bezoeken. Dit is het grootste gesloten watersportgebied van Nederland.

Bezoek het plaatsje Thorn

Je vindt in de buurt van Roermond een sfeervol leuk dorpje genaamd Thorn. Dit dorpje staat ook wel bekend als het Witte stadje. Deze naam dankt het aan de vele witte huizen en gebouwen in het centrum. Het is een historisch geheel met prachtige gebouwen zoals een molen, vele kapellen, de grote Abdijkerk en bestrating van maaskeien. Je kunt ook het museum Abdijkerk bezoeken of het gemeentemuseum. En mede dankzij het grote aanbod aan horeca is er genoeg gezelligheid te beleven in Thorn. Heb je interesse in historie en cultuur, dan zit je hier goed.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!