In de zomervakantie kun je veel doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om één van de gietvloeren te laten aanbrengen in je woning. Zo zul je dus je huis een heel nieuwe uitstraling geven, wat ook mogelijk is met behulp van een epoxy vloer. Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat de vloer helemaal vlak is, wat ook wel een egaline vloer genoemd wordt. Terwijl deze vloer gelegd wordt in je huis in Limburg, kun jij leuke dingen doen. Zo kun je bijvoorbeeld de onderstaande dingen doen in Heerlen. 

Kasteel Hoensbroek
In de kleine buitenwijk Hoensbroek, ten noordwesten van Heerlen, ligt het kasteel Hoensbroek. Net als de andere kastelen in Nederland is het gebouwd op het water en wordt het voor een gedeelte omgeven door een gracht. Kasteel Hoensbroek is gebouwd in 1360 en is nog altijd één van de grootste kastelen van ons land. Het had een strategische positie voor de hertogen van Brabant, wat natuurlijk ook zeker door het vele water komt. In Kasteel Hoensbroek zit een uitgebreid museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het kasteel. Ook toont dit museum diverse kunstvoorwerpen en collecties.

Thermenmuseum
Aangezien Heerlen een lange geschiedenis heeft die teruggaat tot het Romeinse tijdperk van verovering, is het logisch dat je hier veel oude Romeinse artefacten en opgravingen kunt vinden. Het Thermenmuseum is hier een goed voorbeeld van, wat eigenlijk midden in het stadscentrum ligt. Dit unieke museum is gebouwd in 1977 en toont de overblijfselen van het best bewaarde Romeinse bad van Nederland. Je kunt de overblijfselen van het badhuis zien en over verschillende gangboorden en paden lopen om de muren en de stenen structuur te zien. Ook worden artefacten getoond in het Thermenmuseum die in de buurt van Heerlen gevonden zijn.

Nederlandse Mijnmuseum
Heerlen heeft een lange geschiedenis van steenkoolwinning en deze industrie speelde in eerdere decennia een grote rol in de economische ontwikkeling van de stad. De geschiedenis hiervan wordt uitgebreid toegelicht in het Nederlands Mijnmuseum, wat gevestigd is in het centrum van Heerlen in een oud mijntorengebouw. In het museum vind je allerlei displays en tentoonstellingen die het verhaal van de kolenwinning in de regio vertellen. Ook toont het Nederlands Mijnmuseum wat de arbeiders elke dag moesten doorstaan om het kostbare materiaal te ontginnen. Het wordt bovendien gerund door vrijwilligers die in de industrie hebben gewerkt.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!