Heb jij onlangs een nieuw huis aangeschaft? Of ben je van plan om jouw tuin om te toveren tot jouw droomtuin? Dan is dan een supergoed idee om te doen nu dat de warme zomerdagen eraan komen. Zo zit niet alleen het weer mee, maar kun je er ook heerlijk van genieten op het moment dat je klaar bent. Heb jij momenteel geen idee hoe jij jouw tuin zo leuk mogelijk kunt maken? Of wil jij gewoon wat tips zodat je wat meer inspiratie hebt? Dat komt dan goed uit, want in dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Pergola
Een Pergola functioneert als een overkapping boven een terras of een pad. In de meeste gevallen is gemaakt van latten op palen, in materialen zoals hout of metaal. Het handige hieraan is dat de planten er langs kunnen groeien, omdat het vaak tegen een gevel van een huis of een ander gebouw wordt gebouwd. Planten die er tegenaan kunt laten groeien zijn: witte druiven, blauwe regen of de schijnaugurk. Het plaatsen van een pergola is handig voor als je een rustgevende werkruimte wilt hebben. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gebruiken om er lekker te genieten van het weer of een goed boek te lezen. Een andere manier waarop je het kunt gebruiken, is als extra woonruimte. Wat ook fijn is aan een pergola, is dat je het zelf kunt monteren.

Veranda
Een ander leuk idee voor in de tuin, is een veranda. Dit is ook een vorm van een terrasoverkapping. Als je een veranda in de tuin laat plaatsen, kun je ongeacht het weer of jaargetijde, lekker genieten in de tuin. Hierbij is het dan wel fijn als je jouw veranda afsluit met glazen schuifpuien. Dit zijn glazen wanden die je afzonderlijk kunt schuiven. Wanneer het warm is, kun je er dan voor kiezen om de wanden open te schuiven. Als je een veranda laat plaatsen is het een goed idee om al je mooie tuinmeubelen eronder te plaatsen, zodat je er optimaal van kunt genieten. Ook bij een veranda kun je ervoor kiezen om een aluminium veranda of een houten veranda laten plaatsen.

Kortom, zijn het plaatsen van een pergola of een veranda leuke manieren om jouw tuin op te fleuren en naar een hoger niveau te brengen. Met een pergola kun je ervoor kiezen om een leuke klimplant in de buurt te planten. Dit kan er dan mooi overheen groeien en je tuin net wat leuker maken. Als je voor een veranda kiest, kun je het dichtmaken met schuifpuien zodat je er elk moment in kunt zitten.

Deel dit:
Wat zijn de leukste tuinideeën?

Deel dit bericht!