Wil je graag een nieuwe auto kopen? Je kunt dan ook juist voor een auto leasen kiezen. Dit mag dan wel heel wat anders zijn, maar alsnog krijg je een vierwieler die je kunt gebruiken om te toeren door Limburg. Wie houdt er immers nou niet van een roadtrip door je eigen provincie? Als je dit binnenkort een keer gaat doen dan is het een aanrader om langs de onderstaande prachtige kastelen in Limburg te rijden. Vergeet niet je camera mee te nemen want van deze mooie plekjes wil je zeker foto’s maken! 

Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Deze eeuwenoude kasteeltuin behoorde ooit toe aan het romantische kasteel Schaloen, wat nog steeds in particulier bezit is. De wilde planten, geneeskrachtige kruiden en traditionele gewassen herinneren aan het verleden. De oude molen weerspiegelt het leven zoals het ooit was, maar herbergt nu een kunstgalerie. Andere kenmerken zijn een bijenstal en een historische broodoven. Kinderen kunnen gratis op schattenjacht in de kasteeltuin in Oud-Valkenburg, wat in het verleden dus de tuin was van kasteel Schaloen.

Kasteeltuinen van Arcen
De tuinen in Arcen zijn zo overweldigend dat je het kasteel bijna zou vergeten. Ga je gang en bewonder de collectie schilderijen, maar zorg ervoor dat je voldoende tijd overhoudt voor de uitgestrekte kasteeltuinen. Je hebt een hele dag nodig om alles te zien. Snuif rozen in de Rozentuin of dwaal door het betoverende Lommerijk Park, waar je misschien wel een zwerm flamingo’s tegenkomt. Heb je Arcen aan je lijst toegevoegd? Moet je echt doen!

Kasteel St. Gerlach
Hopen op een adembenemende kasteelervaring? Bezoek dan Chateau St. Gerlach in Houthem, een mooi plaatsje in Limburg. Het heeft alles: een prachtig versierde kerk, een historische boerderij, een indrukwekkend kasteel, een paviljoen, terrassen, een beeldentuin, een rozentuin, wijngaarden, een moestuin en een boomgaard, aan alle kanten omgeven door natuurgebied Ingendael. Alle tuinen zijn ook nog eens gratis toegankelijk en café Burgemeester Quicx, Coffee & More is bovendien de ideale plek voor artisanale koffie en een hapje.

Kasteel en Landgoed Wijlre
Kasteel Wijlre is nog steeds de thuisbasis van de eigenaren maar is sinds 2019 opengesteld voor publiek. Zowel het kasteel als het omliggende landgoed zijn een bezoek meer dan waard tijdens je roadtrip door Limburg. Kunstliefhebbers zullen verliefd worden op de kunstgalerie Hedge House, maar er zijn ook moderne sculpturen geïntegreerd in de tuin. Volg een rondleiding door het landgoed en leer meer over het kunstwerk. Ook zijn er diverse boeiende routes die je kunt volgen, waaronder een Ontdek Kunstroute voor kinderen.

Chateau Neercanne
Het indrukwekkende Chateau Neercanne, gelegen in het zuidelijkste puntje van Limburg, ligt te midden van terrasvormige barokke tuinen die nu de status van UNESCO hebben. Het is het enige kasteel in Nederland met dit soort tuinen en vormt een sierlijk, majestueus ensemble versierd met klassieke beeldhouwwerken. Het kasteel en zijn tuinen lijken nauwelijks Nederlands, wat geen wonder is. Het kasteel ligt namelijk slechts een paar meter van de Belgische grens dus voor je het weet zit je in het buitenland!

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!