Deel dit:
Share

zwemmen

Als het warm weer is kun je met je kinderen naar het water gaan. In plaats daarvan kun je ze ook met water te laten spelen in de tuin. Kinderen zijn dol op waterpret, maar je moet het wel leuk maken voor ze. Neem je hier niet de moeite voor? Dan vervelen je kinderen zich waarschijnlijk al snel. Om dit te voorkomen, vertellen wij je hier hoe je ervoor zorgt dat kinderen zich vermaken met waterpret in je eigen tuin.

Zet een zwembadje op
Wil jij je kinderen vermaken met water in de tuin? Dan hoef je hi niet altijd veel moeite voor te doen. Soms is het opzetten van een zwembadje al voldoende. Kinderen vermaken zich vaak prima in het water. Heb je nog een lege zandbakschelp staan? Dan kun je deze vullen met water. Toch zien we dat veel mensen de voorkeur geven aan opblaasbare zwembaden. Met behulp van een pomp heb je zo’n zwembad binnen de kortste keren staan. Nadat je hem gevuld hebt met water, kunnen je kinderen er direct in spelen.

Gebruik een sproeier
Wie denkt dat er altijd een zwembad nodig is voor waterpret in de tuin, heeft het mis. Veel kinderen vinden het ook geweldig als je de sproeier aanzet. Een simpele tuinsproeier is vaak al voldoende. Zet deze op het gazon, sluit de tuinslang aan op de sproeier en de kraan en open de watertoevoer. Je kinderen kunnen vervolgens door de sproeier springen en zich nat laten spuiten. Je slaat op deze manier overigens twee vliegen in één klap, want de planten in je tuin krijgen bovendien water.

Koop waterspeelgoed
Kinderen kunnen na verloop van tijd uitgekeken zijn op een zwembadje of sproeier. Om te voorkomen dat ze zich alsnog gaan vervelen, kun je waterspeelgoed kopen. Denk hierbij aan kinderspeelgoed waar ze in het water mee kunnen spelen, zoals bootjes, emmertjes en dieren. Waterpistolen doen het doorgaans ook goed. Vul ze met water en zorg dat ieder kind er eentje heeft. Zij kunnen elkaar dan onder ‘vuur’ nemen en dat zorgt voor het nodige vermaak.

Maak een buikschuifbaan
Heb je een relatief groot gazon in je tuin? Overweeg dan eens om een buikschuifbaan te maken als het mooi weer is. Hiervoor heb je alleen een groot stuk zeil, wat (groene) zeep of afwasmiddel en water nodig. Leg het zeil op het gras, gooi er wat zeep op en sproei het zeil nat met de tuinslang. Je kinderen kunnen vervolgens lekker glibberen en glijden en dat geeft ze ongetwijfeld een kick.

Houd een waterballonnengevecht
Zijn er vriendjes en/of vriendinnetjes spelen? Dan kun je een waterballonnengevecht houden met de hele groep. Dit kan uiteraard alleen als je een zakje waterballonnen in huis hebt. Vul de ballonnen met water en geef ieder kind er evenveel. Ze kunnen elkaar (en jou) er vervolgens mee bekogelen. Het kan verstandig zijn om af te spreken dat de kinderen niet op elkaars hoofd mogen gooien. De ballonnen zijn weliswaar gevuld met water, maar toch kunnen ze behoorlijk hard aankomen.

Deel dit bericht!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *