Ga jij binnenkort een weekend spenderen in de provincie Limburg? Dan wil je natuurlijk wel alles uit je weekend halen: mooie bezienswaardigheden beworderen, lekker winkelen en natuurlijk hoort een beetje relaxen er ook bij. Wat je allemaal kunt ondernemen als je een aantal dagen in de provincie Limburg bent, vertellen we je hieronder.

1. Ontdek de grotten
De provincie Limburg staat natuurlijk bekend om het bijzondere natuurfenomeen dat je er kunt vinden: de grotten. Wanneer je in Limburg bent, is het leuk om de grotten eens met je eigen ogen te bekijken. Er zijn veel verschillende grotten die je kunt bezoeken waarbij je door het stelsel kunt wandelen. Verdiep je in deze bijzondere geschiedenis en ontdek hoe het grottenstelsel eigenlijk tot stand is gekomen. Het bezoeken van de grotten is overigens niet alleen een uitje dat leuk is voor de geschiedenisliefhebber, maar voor iedereen. Het zal zeker een toevoeging zijn aan jouw weekend weg in Limburg!

2. Ontdek de leuke steden van Limburg
Houd jij ervan om de middag te spenderen in de winkelstraat? Dan ben je zeker op de juiste plek als je binnenkort een weekend spendeert in Limburg. In Limburg vind je namelijk een leuke shopstad en dat is Maastricht. Maastricht biedt jou als bezoeker van alles: van leuke winkels tot gezellige straatjes waar je neer kunt strijken om daar te genieten van een hapje. Bovendien is Maastricht leuk in ieder seizoen: in de zomer is het heerlijk genieten op het terras, terwijl je in de winter lekker struinen door de stad die is omgetoverd in de kerstsferen. Ook in Roermond zit je goed als je houdt van een lekker dagje winkelen. In Limburg kun je als winkelliefhebber dus zeker je hart ophalen.

Naast Maastricht en Roermond heeft Limburg nog veel meer te bieden als het aankomt op leuke steden. Wellicht niet per se om er te winkelen, maar wel leuk om gezien te hebben. Denk bijvoorbeeld aan Valkenburg, een historisch en sfeervol stadje. 

3. Een weekend weg betekent ook de ontspanning opzoeken
Wanneer je een weekend weg gaat, is het natuurlijk leuk om van alles en nog wat te zien. Toch kan het nogal vermoeiend zijn om de hele dag op pad te zijn, vooral als je in het dagelijks leven over het algemeen ook druk bent. 

Het is daarom ook heerlijk om zo nu en dan wat ontspanning op te zoeken. Je kunt meerdere ontspannen activiteiten bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon lekker de avond doorbrengen onder het genot van een leuke film en een lekker hapje en een drankje. Dit is overigens ook een heerlijke activiteit als je op zoek bent naar iets wat je gewoon overdekt kunt doen, bijvoorbeeld als het regent. Je kunt ook de ontspannen avond op een andere manier ervaren. Probeer de populaire Atlantis truffels bijvoorbeeld, en ervaar zelf de effecten. Let op: lees voor gebruik altijd de risico’s en instructies door.

4. Ontdek Limburg op de fiets
Als je denkt aan Limburg, denk je waarschijnlijk meteen aan de grotten zoals net al werd benoemd. Toch zijn de grotten niet het enige moois wat Limburg te bieden heeft als het aankomt op natuur. Zo zijn er in de provincie ook talloze mooie routes te vinden die je af kunt leggen op de fiets. Denk bijvoorbeeld aan de mooie bossen waar je doorheen kunt fietsen.

Toch zijn de bossen niet het enige dat mooi is om te ontdekken per fiets. Limburg staat natuurlijk ook bekend om de vele kastelen die je er kunt vinden. Je kunt een leuke fietsroute afleggen waarbij je meerdere kastelen kunt verkennen. Deze kastelen hebben allemaal iets interessants waar je je vervolgens meer in kunt verdiepen. Een leuke toevoeging aan het weekendje weg!

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!