Op de grens van Limburg en Noord-Brabant, ten noordwesten van Weert, ligt het Weerterbos, waarvan 705 ha eigendom is van Het Limburgs Landschap. Het gebied bestaat uit vochtige en droge bossen, graslandpercelen en kleine heideveldjes. Verspreid liggen herstelde vennen en centraal in het gebied bevindt zich de tot natuurgebied omgevormde graslandenclave van voormalige boerderij de Grashut.

Met een huurfiets verkrijgbaar op NS-station Weert is het Weerterbos en omgeving goed te verkennen. Het net van wandelpaden is voor wandelaars vrij toegankelijk. Honden mogen aangelijnd mee. Er lopen door het gebied diverse gemarkeerde routes: bruin (4,5 km), rood (6,5 km), oranje (8 km) en groen (3,5 km).

Wandelfolder: Welkom in het Weerterbos. Let op, de bewegwijzering op de wandelpaden is aangepast. Zie hiervoor de infovoorzieningen bij de start van de wandelroutes.

Edelherten in het Weerterbos. Een blog met de excursies van Stichting het Limburgs Landschap in het burlseizoen van de edelherten (jaarlijks in de periode september-oktober).

Meer informatie…

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!