Deel dit:
Share

Nu de wintersportvakanties in het buitenland door toenemende maatregelen mogelijk niet doorgaan, wil nog niet zeggen dat de wintertijd thuis doorbracht hoeft te worden. Er is namelijk genoeg te doen in Nederland als we kijken naar dagattracties met in het bijzonder de provincie Limburg. In dit artikel lees je de de best bezochte uitjes in Limburg. We gaan in op attracties voor een dag, maar ook waarom een korte vakantie in Limburg ook aan te raden is. 

Dagattracties
In de provincie Limburg is natuurlijk van alles te doen. Twee activiteiten springen hier bovenuit. Deze bevinden zich zelfs in de top 50 populairste dagattracties van Nederland. Het gaat om Attractiepark Toverland in Sevenum (plek 20 van de 50) en de GaiaZOO in Kerkrade (plek 37 van de 50). Natuurlijk is er nog veel meer te doen. We geven hieronder onze selectie van de leukste uitjes in Limburg die ook in de wintertijd de moeite waard zijn.

Attractiepark Toverland
Elke dag van het jaar is een betoverende dag in Attractiepark Toverland. Vind je de buitenwerelden Avalon en Ithaka te koud in de winter, kun je altijd nog naar de indoor activiteiten, zoals Villa Fiasko en de Alpenrutsche. Misschien dat je het gevoel van de wintersport kan ervaren in de Wunderwald wereld. Wintergevoel gegarandeerd tijdens de magische winterweken in Toverland. Jaarlijks bezoeken rond de 900.000 het park, wat daarmee het meest bezochte daguitje in Limburg is.

GaiaZOO
Beleef de wereld van dier en natuur in de Zuid-Limburgse dierentuin. Met de uitgestrekte heuvellandschappen hebben de dieren een ruim en natuurlijk verblijf. Ook in de winter is GaiaZOO de moeite waard vanwege hun WinterSafari. Ieder jaar kent GaiaZoo rond een half miljoen bezoekers.

Maastricht
Misschien niet per se te kwalificeren als attractie, maar je kunt zeker een hele dag goed besteden in de hoofdstad van Limburg: Maastricht. Met de talloze winkelstraten, bezienswaardigheden (Fort Sint Pieter, de Zonneberg Grotten, stadsbrouwerij) en vele musea is je dag zo voorbij. Winters Maastricht maak je mee op het Vrijthof.

Valkenburg Kerststad
Als je deze maand echt een kerststad wil bezoeken, ga dan naar Valkenburg. Zowel ondergronds als bovengronds zijn er kerstactiviteiten te beleven. Denk aan (ondergrondse) kerstmarkten, kerstwandelingen, kerstgrotten en overal waar je kijkt kerstlichtjes. Misschien leuk om te bezoeken tijdens je vakantie in Limburg? Valkenburg wordt ook wel de kersthoofdstad van Nederland genoemd!

SnowWorld Landgraaf
Wil je meer het wintersportgevoel beleven met actie? Ga dan naar SnowWorld in Landgraaf. Deze enorme indoor skiwereld telt maar liefst 5 pistes reikend van beginner tot pro. Zo kun je je skiconditie in ieder geval behouden.

Drielandenpunt
Als je met een korte vakantie naar Limburg gaat, neem dan ook een dagje apart voor het Drielandenpunt in Vaals. Bij dit hoogste punt van Nederland komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Naast deze bijzonder plek is er een enorm labyrint aangelegd. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Deel dit bericht!