Deel dit:
Share

Ben jij op zoek naar een creatief en ambachtelijk uitstapje? Dan is het erg leuk om zelf sieraden te gaan maken. Dit kan op verschillende plekken in Limburg. Zo kun je bijvoorbeeld een zilveren sieraad leren maken onder begeleiding van een professionele zilversmid, of je creativiteit de vrije loop laten met gekleurde kralen en steentjes. 

Een workshop sieraden maken is een goed idee voor een vriendinnenuitje, bedrijfsuitje of teamuitje of voor een vrijgezellenfeestje. 

Zilveren sieraden maken in Munstergeleen
In Munstergeleen kun je een workshop Edelsmeden volgen. Tijdens de workshop maak je kennis met zo goed als alle facetten van dit ambachtelijke vak. Je leert hoe je moet zagen, hameren, vijlen, solderen, schuren en polijsten en zorgt voor een nette afwerking van je sieraad. Hoe gaaf is het om met je eigen unieke sieraad de deur uit te lopen? “Om je zilveren sieraden extra lang mooi te houden, doe je deze pas om nadat je make-up, haarspray, parfum of andere schoonheidsproducten hebt gebruikt”, zegt redacteur van het ALLABOUTHER-platform Linda van der Kroon. “Zo voorkom je dat je zilveren sieraden aangetast of zelfs zwart worden.” 

Het is ook mogelijk om te werken met je eigen goud. In dit geval neem je oude gouden sieraden mee die je om leert toveren tot iets nieuws. 

Ibiza armbandjes maken
Als je eenmaal weet hoe je een Ibiza armbandje moet maken, kun je dit ook gemakkelijk thuis doen. Tijdens een workshop Ibiza armbandjes maken leer je verschillende technieken en hoe je diverse materialen het mooist met elkaar kunt combineren. Je vlecht, draait en rijgt verschillende gekleurde touwtjes, kralen en bedeltjes in allerlei vormen en maten. Het leukste is dat je niet naar Ibiza hoeft voor het volgen van deze workshop, want dit kan gewoon bij je thuis of wanneer het weer mogelijk is, in een horecagelegenheid. 

Zilveren ketting met tekst maken
Door zelf een ketting met tekst te maken, kun je jezelf of een ander een echt uniek sieraad cadeau doen. De ketting bestaat uit een combinatie van een zilveren ketting, zilveren hanger en een leren tray waar je jouw sieraden in kunt bewaren. Hierdoor leer je niet alleen hoe je zilver moet bewerken, maar ook hoe je het natuurproduct leer naar wens kunt vormen. 

Trouwringen naar eigen ontwerp maken in Landgraaf
Wil je jouw trouwdag nog bijzonderder maken? Maak dan samen met je partner eigen trouwringen naar ontwerp. Onder begeleiding van een zilversmid ga je aan de slag met je eigen ontwerp, zodat je jouw eigen trouwring of die van je partner helemaal zelf maakt. Deze workshop is inclusief een lunch en een feestelijk glas prosecco. Het workshopatelier in Landgraaf is zo ingericht dat iedere deelnemer over een eigen werkplek en gereedschap beschikt. 

Maatregelen coronavirus
In verband met de maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het op het moment bij de meeste aanbieders alleen mogelijk om een individuele workshop of een workshop met maximaal twee deelnemers te reserveren. Zo kun je bijvoorbeeld een gezellige moeder-dochter workshop volgen, een workshop om zelf trouwringen te smeden of een workshop waarbij je individueel je eigen sieraad smeedt. 

Hier vind je meer slecht weer tips.

Foto: Alissa De Leva via Unsplash
https://unsplash.com/photos/DeM8mEQf138

Spread the word. Share this post!