Deel dit:
Share

Als de kanker is uitgezaaid naar het buikvlies, kan deze zelden volledig worden genezen. In dergelijke gevallen voeren artsen meestal cytoreductieve chirurgie uit: ze verwijderen alle zichtbare gebieden waar de tumor zich heeft verspreid. In de gespecialiseerde ziekenhuizen kan na de operatie hyperthermische intraperitoneale chemotherapie (HIPEC) worden uitgevoerd om resterende kankercellen en micrometastasen te vernietigen om het risico op herhaling te verminderen. U kunt informatie vinden over de methode en het beste ziekenhuis voor HIPEC op de website van Booking Health.

De essentie van de methode
Hyperthermische intraperitoneale chemotherapie wordt voornamelijk gebruikt voor eierstok-, darm-, appendix-, maag- en peritoneale tumoren. Het kan ook worden gebruikt voor andere soorten kanker die zijn uitgezaaid naar het buikvlies.
HIPEC-therapie start onmiddellijk na een cytoreductieve operatie. De essentie van de methode is dat artsen de buikholte spoelen met een verwarmde oplossing van chemotherapeutische middelen. Daarna maakt een chirurg tijdelijke hechtingen en installeert afvoeren. Een speciaal apparaat zorgt voor een stabiele vloeistofstroom en de temperatuur is niet lager dan 43 graden Celsius. De procedure wordt gedurende 1-2 uur uitgevoerd. Vervolgens voert de arts een revisie van de buikholte uit en hecht de wond met permanente hechtingen.

Voordelen van HIPEC
HIPEC-behandeling in het buitenland is een effectievere techniek in vergelijking met systemische chemotherapie. Het heeft verschillende voordelen:

  1. Maakt het mogelijk om veel hogere doses chemotherapie rechtstreeks aan de tumor toe te dienen. Als gevolg hiervan wordt de effectiviteit van de behandeling verhoogd. Dit is om twee redenen niet mogelijk met systemische chemotherapie: ten eerste verhindert de peritoneale barrière het binnendringen van geneesmiddelen uit het bloed in het peritoneum, en ten tweede zou het verhogen van de dosis chemotherapeutica leiden tot een slechte behandelingstolerantie, ernstige bijwerkingen en een verhoogd risico op complicaties.
  2. Het verwarmen van de oplossing is een toevoeging werkingsmechanisme. Kankercellen worden beschadigd door temperatuur. Bovendien verbetert weefselverwarming de penetratie van geneesmiddelen tegen kanker.

HIPEC, dat wordt uitgevoerd na cytoreductieve chirurgie, verbetert de overleving van de patiënt in vergelijking met alleen chirurgie. Het verlengt de duur van de recidiefvrije periode aanzienlijk. Bij sommige patiënten is het mogelijk om een overleving van meer dan 5-10 jaar te bereiken. Dit zijn uitstekende resultaten, gezien het feit dat de meest ernstige patiënten met grote tumoren en peritoneale betrokkenheid krijgen deze behandeling.

HIPEC in het buitenland: waar te beginnen
Om een kankerbehandeling met intraperitoneale hyperthermische chemotherapie te ondergaan, kunt u een van de gespecialiseerde kankercentra in het buitenland bezoeken. In de beste klinieken ter wereld hebben artsen uitgebreide ervaring met het uitvoeren van HIPEC, zodat ze uitstekende resultaten behalen met een minimaal risico op complicaties.

Buitenlandse ziekenhuizen waar u een kankerbehandeling kunt ondergaan, staan vermeld op het Booking Health portaal. Hier vindt u informatie over zorginstellingen, artsen en prijzen. U kunt ook de kosten van behandeling in verschillende medische centra vergelijken om een medisch programma tegen een voordelige prijs te boeken. Booking Health organiseert uw reis en maakt het stressvrij:

– Het kiezen van de beste kliniek met uitgebreide en succesvolle ervaring in het gebruik van intraperitoneale hyperthermische chemotherapie voor de behandeling van bepaalde soorten kanker
– Voor- en vervolgconsulten op afstand met de behandelend arts
– Kortere wachttijd voor behandeling
– Afspraak voor geschikte data
– Verlaging van de kosten voor HIPEC en chirurgie in het buitenland door uitsluiting van vergoedingen voor buitenlanders
– Communicatie met de kliniek na voltooiing van het programma
– Aankoop en verzending van medicijnen
– Organisatie van aanvullende onderzoeken of behandelingen, indien nodig

Neem contact op met Booking Health om uw behandeling onmiddellijk te starten.

Deel dit bericht!