Vlinders geven je wandeling extra kleur. Maar waar moet je gaan wandelen en wanneer moet je op pad? Met deze tips vergroot je je kansen en speur je naar de mooiste vlinders.

Tip 1: Zoek in het juiste gebied
Bekende vlindergebieden zijn de Sint Pietersberg (zie het artikel in het magazine van Wandel.nl) en de Hoge Veluwe. Maar er zijn meer interessante vlindergebieden. Kijk voor een overzicht op: www.vlinderstichting.nl/vlinders/vlinders-kijken/vlinderrijke-gebieden

Tip 2: Zoek op de juiste plek
Elke vlinder heeft nectarplanten nodig en waardplanten om de eitjes op af te zetten. Iedere vlinder heeft zo zijn eigen voorkeuren. In natuurgebieden zie je de meeste soorten vlinders daarom in gevarieerde stukken groen. Bosranden zijn vanwege de beschutting ook altijd goed om veel verschillende soorten te spotten.

Tip 3: Kies de juiste maand
Elke vlinder heeft zo zijn eigen vliegtijden. Je vindt ze op www.vlinderstichting.nl/vlinders/vlinders-kijken. In april tot mei en juli tot augustus zie je de meeste vlinders. Juni kent een zogenaamde vlinderdip: dan zitten veel vlinders in het stadium van ei tot rups tot pop.

Tip 4: Let op het weer
Vlinders zijn koudbloedig en dus echte zonaanbidders. Ga bij voorkeur op pad op een zonnige dag, tussen tien uur in de ochtend en vijf uur in de namiddag.

Tip 5: Beweeg langzaam…
Wil je vlinders van dichtbij bekijken, benader hen dan langzaam, want bij bewegingen fladderen ze er vaak snel vandoor. Het kan handig zijn om een camera met macro-lens of een verrekijker mee te nemen, zodat je ze van dichterbij kunt bekijken.

Meer lezen over vlinders spotten tijdens je wandeling?
In magazine Wandel.nl nummer 3-2020 lees je een reportage van een vlinderexcursie op de Sint Pietersberg in Limburg, een waar vlinderparadijs. Je kunt het magazine bestellen in onze webshop via de link hieronder. Met het alles-in-1-pakket van KWBN ontvang je het magazine vijf keer per jaar automatisch in je brievenbus. Lees hier van welke voordelen je nog meer kunt profiteren als lid van KWBN.
Bestel magazine Wandel.nl

Bron: Wandel.nl

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!